RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha mer sex og fyll i politikken

De lurer på hvor lang tiss Jens Stoltenberg har, og skulle gjerne sett mer Paradise Hotel på Stortinget.

OSLO: Utstyrt med mikrofon i hånden, glimt i øyet og sin noe alternative folkeopplysning, vil Chris og Eddie, guttene bak podcasten «Valgpodiet», gjøre ungdom mer interessert i politikk. Og ikke minst få flere unge til å stemme 9. september.

– Politikk er så kjedelig

Eddie Ingebrigtsen (28) og Christopher Birknes (27) er egentlig fagforeningsledere i henholdsvis NTL og Industri Energi og er veldig opptatt av politikk.

Med Valgpodiet har de imidlertid tatt et skritt tilbake og satt på seg komikerbrillene, og angriper temaet på en litt annen måte.

– For la oss være helt ærlige; politikk er dritkjedelig. Og det svaret tror jeg du får fra de aller fleste som skal stemme for første gang, sier Ingebrigtsen.

I podcasten har de har allerede avslørt hvem de helst vil – og ikke vil – ligge med på Stortinget.

– Sex er jo det vi tenker på hvert sjette sekund, er det ikke det? Så da skulle det bare mangle at det ikke er litt sex i politikken også, sier Birknes. Ingebrigtsen supplerer:

– Hvorfor har for eksempel Paradise Hotel så mange unge seere, mens ingen ser spørretimen fra Stortinget? Fordi den er så dørgende kjedelig!

– Svaret er mer sex og fyll, og kamera i hvert eneste rom på Stortinget. Tenk så gøy det hadde vært da, sier Birknes. – Jeg skulle gjerne fulgt med på alliansepraten til Jens Stoltenberg på bakrommet. Eller spurt ham hvor lang tiss han har. Det hadde vært interessant.

Fra Stortingspresident til Paradise-vinner

Gjennom ti podcastepisoder fram til valget skal de diskutere politikk, og andre viktige valg man må ta i livet, med mennesker med svært ulike bakgrunner og standpunkt.

LES OGSÅ: De skal hjelpe unge til å bruke stemmen

Blant dem er stortingspresident Dag Terje Andersen, utviklingsminister Heikki Holmås, FpU-leder Himanshu Gulati, politisk redaktør i Dagbladet Marie Simonsen, Paradise Hotel-vinner Vida Lill Berge, komikeren Ørjan Burøe og Charter-Svein Østvik.

– Vi er litt eldre enn førstegangsvelgerne, samtidig som vi er midt i mellom dem som er på Tinget og dem som skal stemme for aller første gang. Så vi skjønner førstegangsvelgerne litt og vi skjønner stortingsrepresentantene litt. Det gir oss muligheten til å være tolk oppi det hele, sier Birknes.

Gelius har vendt Stoltenberg ryggen

Duoens første gjest var kjendisprest og VIF-patriot Einar Gelius. Da han skrev boka «Sex i Bibelen» ble reaksjonene så voldsomme at den frittalende sognepresten måtte gå fra stillingen sin på Vålerenga.

Einar Gelius
MED PRESTEN: Christopher Birknes og Eddie Ingebrigtsen sammen med tidligere Vålerenga-prest Einar Gelius. Foto: Valgpodiet

Men Gelius har også en bakgrunn fra politikken. Han var statssekretær i Jens Stoltenbergs første regjering, men mener imidlertid politikerne har blitt altfor like.

– Når du stenger for muligheten til å være litt kontroversiell og si ting litt fra levra, så får du veldig grå og kjedelige politikere. Og det er sånn det er i dag. Du har ikke lenger noen personligheter i det politiske miljøet. Og velgerne greier ikke se forskjell på de politiske partiene lenger, sier Gelius i Valgpodiet.

Ta Kristin Halvorsen som et eksempel, som nå har vært minister i åtte år. Da hun var i opposisjon på Stortinget var hun en fargerik person. Hun snakket jo så folk forsto henne. Nå har hun blitt totalt yrkesskadet; hun snakker et bla-bla-språk som er dørgende kjedelig, sier Gelius.

Han forteller videre at han nå har gått så lei at han vender sitt gamle parti, Arbeiderpartiet, ryggen:

– Jeg kommer nok til å stemme litt revolusjonært. Jeg tror jeg kommer til å stemme Rødt i år. Det er et parti som klarer å tenke selv, sier Gelius.

Podcasten Valgpodiet kommer med nye episoder mandager og onsdager på www.valgpodiet.no.
 

LES OGSÅ OM UNGDOM OG VALGET:

Sol Iren (20): Utøya gjorde meg politisk engasjert

Martine (18): Jenter må tro at de kan gjøre en forskjell

Ingeborg (18): Jeg skal stemme fordi jeg har meninger

Harmeet (18): Det føles godt å være opplyst

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere