RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha mindre utnyttelse


Lagerbygningene som i dag står på adressen Ryensvingen 5-7 skal rives til fordel for et nytt og mye større næringsbygg. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
Lagerbygningene som i dag står på adressen Ryensvingen 5-7 skal rives til fordel for et nytt og mye større næringsbygg. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
Ryensvingen 5-7 foreslås utbygd med både hotell, butikker og treningssenter. Bydelen støtter Plan- og bygningsetaten i at utnyttelsesgraden er for stor.

RYEN: Østensjø bydelsutvalg måtte på sitt møte i forrige uke ta stilling til et utbyggingsforslag for Ryensvingen 5-7, som foreslås omregulert til byggeområde for forretning, kontor, hotell og allmennyttig formål.

Hensikten er å øke utnyttelsen og etablere et næringsbygg med forskjellige formål i et tredelt bygg på tre, fem og åtte etasjer.

I dag består eiendommen av lagerbygg i to og tre etasjer med parkering på terreng, slik at den er preget av store asfaltflater og lite grønt. Eksisterende bygninger skal rives.

For stort?

Den foreslåtte forretningsdelen utgjør 2500 kvadratmeter, trening- og helsesenter 2500 kvadratmeter og kontor/hotelldelen utgjør 6148 kvadratmeter. Parkeringsplasser foreslås hovedsakelig i underjordisk parkeringsanlegg.

Bydelsadministrasjonen har allerede uttalt seg i saken, da høringsfristen gikk ut i midten av august. De deler blant annet Plan- og bygningsetatens (PBE) anbefaling om at forretningsarealet ikke bør overstige 1000 kvadratmeter, da eiendommen ligger utenfor områder som kan utvikles til kjøpesenter. De ønsker ikke forretningsarealer som vil konkurrere med Manglerud senter.

I forbindelse med byggehøydene frykter bydelen at et punkthus på åtte etasjer vil kunne bidra med refleksjonstøy fra E6 og T-banen til bebyggelsen på vestsiden av E6.

PBE peker på at de nye næringsbyggene kan skjerme boligbebyggelsen på østsiden av E6 mot støy.

God utvikling

PBE har også bemerket at utbyggingen kan bidra til mye sjenerende trafikk i et område som er under delvis transformasjon til boligområde.

PBEs foreløpige konklusjon er likevel at planforslaget med et grønt belte og skjermende næringsbebyggelse mot E6 vil bidra til en ønsket utvikling av Ryen-området mot et sammensatt og attraktivt byområde med arbeidsplassintensive virksomheter og høyere utnyttelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere