*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha Nasjonalmuseet på Filipstad

Slikser Filipstad ut fra fuglenes perspektiv. Her vil både kunstnere og venstrepolitikere plassere Nasjonalmuseet.

Gamlebyen-politikere vil flytte Nasjonalmuseet til Fllipstad.De får støtte fra Venstre på Frogner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Natasza P. Sandbu

FROGNER: Ståle Sørensen og Matti Lucie Arentz, begge billedkunstnere og BU-representanter for Venstre i Gamle Oslo, har ved flere anledninger tatt til orde for å legge Nasjonalmuseet til Filipstad. De får uforbeholden støtte fra sine partikolleger i Frogner Venstre.

Tullin på is

Venstre-politikernes innspill er et friskt pust i den tilsynelatende evigvarende debatten rundt Nasjonalmuseets utbygningsprosjekt på Tullinløkka. Nasjonalmuseet har i sin strategiplan vært klare på at de vil legge utbyggingsprosjektet til Tullinløkka, - men etter at kulturminister Trond Giske la arkitektkonkurransen på is, som følge av den dårlige stemningen i organisasjonen, har ikke meningsytringene latt vente på seg.

Vil bli banebrytende

I en kronikk i Dagbladet skriver Arentz blandt annet: «Etter 30 år og flere konkurranser er fortsatt «alt i det blå» på Tullinløkka. Vi trenger et nytt bygg som utstråler ambisjoner og som representerer vår samtid.»

De to billedkunstnerne argumenterer med at et eventuelt nybygg på Tullinløkka vil ligge for tett inntil annen bebyggelse. Arentz skriver at «et bygg på Filipstad får nok luft rundt seg til å synes og bli banebrytende.»

Fjordbyen

Oslo kommunes prosjekt Fjordbyen - hvor det overbærende mål er å bringe fjorden inn som en del av byen, slik at den kan være til ytterligere glede for hovedstadens befolkning, blir også brukt som argument. Aremtz skriver at «en slik «kulturell perlerad» i Oslos sjøfront vil kunne gjøre hovedstaden berømt.»

Støtter

Det er et spennende og fremtidsrettet forslag vår partikollega i Gamle Oslo er kommet med i Dagbladet sier Natasza P. Sandbu, Venstres gruppeleder i Bydelsutvalget Frogner.

Hun mener at Nasjonalmuseet kan gjøre Filipstad til et svært attraktivt og dynamisk område i bydelen og åpne den enda mer for hele byens befolkning.

Vi i Frogner Venstre er glad for ideen. Bydelen har plass til en arkitekturperle ved vannkanten. Vi ønsker samtidig å utvikle Filipstad til et åpent og inkluderende område der folk i alle aldre søker natur- og kulturopplevelser, der de føler seg hjemme og får et bredt tilbud av aktiviteter. Filipstad gir en unik mulighet til å forene det urbane, det maritime og det kulturelle. En visjon om en bydel med Nasjonalmuseet ved vannkanten, den nye sportsparken ved Frognerparken og et sikret friluftsområde på Bygdøy - alle med lett adkomst med kollektivtrafikk - er meget fristende, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag