RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Vil ha ny runde om Vestbanen

Høyre, KrF og Venstre krever i dag at kulturminister Trond Giske (Ap) må legge fram en helhetlig sak om Nasjonalmuseets fremtidige lokalisering og innretning.

- Det knytter seg betydelig usikkerhet til planene for flyttingen av Nasjonalmuseet til Vestbane-tomten, og vi mener at Stortinget må få anledning til å drøfte dette ordentlig. Det er avgjørende å sikre en bred forankring i en sak som kommer til å ligge fast i mange år fremover, skriver de tre partiene i en pressemelding tirsdag.

De mener Giske har opptrådt «usedvanlig arrogant overfor både Stortinget og det brede folkelige engasjementet som knytter seg til Nasjonalmuseets fremtid».

- Etter vår mening er det ikke akseptabelt at Stortinget kun får noen linjer i en budsjettproposisjon å forholde seg til i en så viktig sak som dette. Det virker nesten som om kulturminister Giske har fått et innfall og deretter latt det gå prestisje i flyttesaken. I en så viktig sak er nettopp forankring og god prosess avgjørende, og det er det vi nå etterspør, heter det i pressemeldingen.

De tre partiene sier de ikke føler seg trygge på kvalitetssikringsprosessen som har vært i forkant av beslutningen.

- Ut fra debatten i media er det ikke godt å si hvilke kostnadsrammer og arealbehov de ulike alternativene tilsier. Vi ønsker derfor en helhetlig sak om Nasjonalmuseet i Stortinget så fort som mulig, og senest i løpet av mai, heter det i pressemeldingen fra KrF, Høyre og Venstre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere