*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha ny skole på Filipstad

Bydelsutvalget i Frogner mener økningen av barn og unge til bydelen vil bli så stor at ny skole på Filipstad-området er nødvendig. Politikerne mener det er realistisk å få satt spaden i jorden allerede i 2014.

Bydelsutvalget på Frogner vil ha fortgang i planene om ny skole på Filipstad, helst med mulig byggestart så tidlig som i 2014.

FILIPSTAD: – Jokeren i hele kabalen i Frogner er å få en skole på Filipstad veldig tidlig. I den foreliggende skolebruksplanen er dette egentlig ikke omtalt, det er bare blitt skjøvet langt ut i tid. Skal vi få nok kapasitet i bydelen, er Filipstad en joker, sa Høyres Ulf Hordvik da bydelspolitikerne i går kveld skulle avgi sin høringsuttalelse til det nye utkastet til skolebruksplan.

Del på Facebook

Politikerne vendte tommelen ned for forslaget om å omgjøre Uranienborg skole til en ren barneskole, og flytte ungdommene til Majorstua og Ruseløkka skoler.

Vil beholde 1.–10. trinn

Isteden vil de beholde 1.–10. trinnet ved alle de tre skolene og rettet altså blikket mot Filipstad, der plan- og bygningsetaten vil sette av tomt for en fremtidig mellomstor skole for 560 elever.

Den stipulerte byggestart er satt til en eller annen gang mellom 2020 og 2025, og skolen er ikke inne i utkastet til skolebehovsplan 2012–2022.

Reguleringsplan i 2012

– Undervisningsbygg har ikke klart å ta innover seg at det høyst sannsynlig vil bli avsatt tomt på Filipstad for ny skole. Reguleringsplanen er bebudet lagt frem til politisk behandling i 2012. Dersom den blir vedtatt, vil det være slik at rammebetingelsen kan bli gitt en gang i 2013, sa BU-leder Bjarne Ødegaard (H), mens Hordvik pekte på at spaden kanskje vil kunne stikkes i jorden allerede i 2014.

Bydelsutvalget trakk også frem en alternativ plassering av skole på Filipstad: helt øst i jernbaneområdet. Et forslag som er avhengig av at Jernbaneverket er interessert i å flytte på sin virksomhet i området.

Bekymrede foreldre

For flere av de fremmøtte tilhørerne, var det imidlertid bydelsutvalgets støtte for å beholde Uranienborg som barne- og ungdomsskole som var det aller viktigste. FAU-representanter advarte mot konsekvensene av å fjerne ungdomsskoleelevene og øke antall klasser på barnetrinnene.

– Omleggingen vil ha konsekvenser som ikke er problematisert, sa Kristin Cecilie Slørdahl fra Uranienborg FAU, som blant annet mente at planene vil medføre at skolen mister omtrent alle spesialrom til rene klasserom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.