RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha ny vei til Bjørndal


– Det er viktig å komme i gang med utredning om dette, for med bare Slimeveien som alternativ, blir det ofte problemer, sier byrådssekretær Ståle Hagen.
– Det er viktig å komme i gang med utredning om dette, for med bare Slimeveien som alternativ, blir det ofte problemer, sier byrådssekretær Ståle Hagen.
De omkring 7000 på Bjørndal har bare en atkomstvei - nemlig Slimeveien. På sitt møte torsdag ba bydelsutvalget på Søndre Nordstrand igjen om å få en alternativ vei.

BJØRNDAL: Saken ble tatt opp i forbindelse med Selvaags planer om utbygging på Seterbråten nord for skolen. Her kommer det 92 nye boliger som igjen vil medføre ytterligere omkring 100 biler på Bjørndal. I bydelens miljø og tekniske komité har Høyre og Arbeiderpartiet fremmet forslag om å få med ny vei til Bjørndeal i sin uttalelse til byggeplanene.

– Bydelen har gjentatte ganger bedt om at det blir sett på atkomstmulighetene til Bjørndal, for det er ikke så sjelden det er problemer her, sier byrådssekretær Ståle Hagen (H). – Jeg har selv bodd på Bjørndal og kan uttale meg etter erfaring.

Busser på kryss og tvers på glatte dager, trafikkuhell og -ulykker som har stengt Slimeveien, og ikke mist mange farlige situasjoner ved Bjørnholt skole.

– Det trengs selvfølgelig en utredning av denne saken, men jeg tror ikke ny vei behøver å bli all verdens dyr, sier Hagen.

– Det er snakk om enten å forlenge Bjørnåsveien nordover fra rundkjøringen ved Seterbråten skole eller kanskje utvide gangveien Bjørn Magnussons vei mot Bjørndal gård. Vi snakker om en strekning på 2-300 meter. Og jeg vet det er gjort geologiske undersøkelser i området, og det er ikke noen hindringer knyttet til gamle funn.

Farlige kryss

Kryssene Slimeveien/Ljabruveien er meget ulykkesbelastet og det er også farlig i krysset Slimeveien/Bjørnåsveien.

– Slimeveien er jo ikke forkjørsvei slik mange tror og kjører etter, og dermed oppstår farlige situasjoner.

– Søndre Nordstrand Høyre har også gjennom flere år ivret for å få åpnet Lunhvileveien for å gjøre kjøringen til og fra Mortensrud enklere, sier Hagen.

– Det er nesten for galt å ha en så fin og stor bro over Ljabruveien som bare brukes av busser.

Flere beboere

Mye av utbyggingen på Bjørndal er gjort, men enda gjenstår noe. Først kommer altså de nesten 100 boligene på Seterbråten. Og hvert nye hus betyr av erfaring minst en ekstra bil. Om litt kommer jo også den nye Rema-butikken ovenfor Orring, og den kan også generere trafikk.

– Det er i alle fall mye som taler for at Bjørndal må få en atkomst til, sier byrådssekretæren.

Det ble full oppslutning om veiforslaget på BU-møtet. Nordstrands Blad kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere