RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha nytt ungdomshus og skatepark på Midtstuen


Jane Steenbuch og Arild Gjervan med tomten bak seg, som de mener har plass til ungdomshus/skatepark.
Jane Steenbuch og Arild Gjervan med tomten bak seg, som de mener har plass til ungdomshus/skatepark. Foto: Foto: Vidar Bakken
Politikerne Jane Steenbuch og Arild Gjervan er ikke i tvil. Tomt og bygninger ved Midtstuen skole kan bli tilholdssted for ungdom i denne delen av byen.

MIDTSTUEN: – Dette stedet egner seg ypperlig for hva vi ser på som et nytt ungdomshus kombinert med et treningsanlegg for skatere og treningsrom for Kollenhopp, sier leder av barn-, ungdoms- og kulturkomiteen i Bydel Vestre Aker, Jane Steenbuch (H).

– Stort behov

Rett ved siden av Midtstuen skole, i Frognersterveien 63, eier Oslo kommune en tomt, som disponeres av Oslo skogvesen og som tidligere ble brukt av sivilforsvaret. To større bygninger er på tomten, hvor det nederste bygget blir vurdert som velegnet til nye aktiviteter.

– I disse dager er det et utkast til plan for skateboard-tilbud og anlegg i Oslo ute til høring. Vi går inn for et mindre utendørsanlegg ved Hemingbanen og et større innendørsanlegg her på Midtstuen. Samtidig har vi behov for en større ungdomsklubb i denne delen av byen. Vi har vokst oss ut av «Det gule huset» på Slemdal skole, i tillegg til at skolen trenger lokalene selv, sier Steenbuch.

Se skating i "Det gule huset" her

Arild Gjervan (H) er leder av byutviklings- og samferdselskomiteen i bydelen. Han ser bare fordeler med beliggenheten.

– Her kan vi legge til rette for både organiserte og uorganiserte aktiviteter. Ungdomsskolen ligger rett ved siden av, samtidig som t-banestasjonen ligger like i nærheten, sier Gjervan.

Mange aktiviteter

Kollenhopp har mistet sine treningsfasiliteter innendørs og trenger nytt tilbud til sine utøvere.

– Skiforbundet er positive til våre planer. Samtidig blir nærområdet fylt av andre aktiviteter som også vil ha behov for innendørs tilbud til sine utøvere. Vi vet at det kommer et Freestyleanlegg for ski og snowboard ved siden av Midtstubakken og det kommer anlegg for bikere.

– Her er det mange som trenger et innendørs anlegg med ramper hvor de unge kan trene på triks med ulik vanskelighetsgrad. Samtidig er det planer om asfaltert longboardløype i Korketrekkeren, som ender opp nettopp her. Et anlegg her vil være midt i smørøyet, sier Steenbuch.

Se "Longboarding: Oslo Session"

Se "Longboarding i Oslo" her

Også barnehage

Det øverste bygget med tomt er regulert til barnehage.

Les også: Rønningen barnehage: Flere enn meg har grått

– Det er også noe vi vil peke på. Oslo kommune har foreløpig skrinlagt planene om å bygge barnehage her, og det til tross for at bydelen mangler 70 barnehageplasser. Vi drifter også flere midlertidige barnehager, samtidig som vi nettopp har stengt en barnehage. I denne delen av byen er det dessuten altfor få barnehageplasser. I og med kommunene eier denne tomten, så må vel dette være den letteste tomten å få til en barnehage på, sier Gjervan.

– Begge deler kan realiseres. Vi vil ha fortgang i planene i en del av byen hvor det er økende rusmisbruk og skolefravær blant ungdom, sier Steenbuch.

Les også:

Gledestårer i Grindbakken barnehage
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere