Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha OL til Groruddalen

Fredag presenterer Oslo kommune sitt konsept for OL i Oslo 2022. Groruddalen kan spille en nøkkelrølle i et eventuelt OL.

OSLO: Klokka 12 fredag legger Oslo kommune fram sitt konsept for Oslo OL 2022. Mange nabokommuner har håpet på å få en sentral rolle i konseptet, men etter det Nrk erfarer vil Oslo holde mesteparten av lekene innenfor egne grenser.

Dermed ligger alt til rette for at Groruddalen kan få en nøkkelrolle, i følge statskanalen, som mener det kan bli aktuelt med OL-anlegg for skiskyting i Huken Pukkverk på Grorud og ishaller på Rommen, Løren, Vollebekk og to steder i nærheten av IKEA på Furuset.

Økern og Aker sykehus skal ha blitt nevnt som henholdsvis deltaker- og medialandsby.

I følge Nrks kilder er det imidlertid lite som spikres allerede nå – det er tross alt lenge til et eventuelt OL, og konseptet som presenteres fredag er kun en del av søknaden som skal sendes.

Før et OL 2022 kan bli en realitet må Oslo søke statsgaranti innen juni neste år. I årets budsjettbehandling ble det også bestemt at Oslo skal avholde folkeavstemning før den endelige beslutningen om å søke mesterskapet blir tatt.

LES OGSÅ: Nå kan du bestemme om det blir OL i Oslo

DittOslo.no følger pressekonferansen fredag, og kommer tilbake med mer.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley