RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Omsorg+ i Treschows gate


Byråd Bård Folke Fredriksen (H) vil ha 79 nye Omsorg+-boliger på Bjølsen. ARKIVFOTO
Byråd Bård Folke Fredriksen (H) vil ha 79 nye Omsorg+-boliger på Bjølsen. ARKIVFOTO
Byrådet foreslår å bygge 79 omsorgsboliger i Treschows gate 2, 2B og 8 på Bjølsen.

BJØLSEN: – Området har kvaliteter som gjør det godt egnet for Omsorg+, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

Eiendommen det er snakk om ligger langs Akerselva, like ved Bjølsen valsemølle.

– Disse omsorgsboligene har sentral beliggenhet nær offentlig kommunikasjon og Sandaker senter. Det er dessuten gode turmuligheter i nærliggende områder, sier byråden.

Vil bygge ut

Eiendommen skal etter planen romme 79 omsorgsboliger. Dagens bygg foreslås dermed å bygges på med to etasjer, til totalt åtte etasjer i tillegg til underetasje. Byrådetforeslår også et helt nytt bygg på parkeringsplassen, som ligger langs gata.

– Vi ønsker dessuten å endre fasaden til dagens kontorbygg, slik at området får et estetisk løft ved ombygging, sier Fredriksen.

Friområde langs elva

Omsorg+ er et tilbud som skal gi eldre en egnet bolig. Tilbudet skal gi trygghet, stimulere til aktivitet og tilrettelegge sosiale arenaer. I omsorgboligen vil beboerne få egne leiligheter, men ha felles lokaler med diverse servicefunksjoner og felles utearealer, balkonger og terrasser.

– Byrådet legger også vekt på at kaféen i byggets første etasje skal være åpen for allmennheten og dermed bli et positivt tilskudd til nærområdet, sier byråden.

Området langs Akerselva foreslås regulert til friområde og spesialområde for bevaring som en del av Akerselva miljøpark.

– Dette vil gi allmennheten tilgang til elva, Bjølsenfossen og dammen, sier Fredriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere