RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha park på Statoil-tomta på Grønland


STATOIL-PARK: Erik Lundesgaard (H) ønsker seg park istedetfor bensinstasjon på Statoil-tomta på Grønland.
STATOIL-PARK: Erik Lundesgaard (H) ønsker seg park istedetfor bensinstasjon på Statoil-tomta på Grønland. Foto: Foto: Henrik Vogt
Høyre vil rive ned Statoil-bensinstasjonen på Grønland og lage park.

GRØNLAND: Protestene har vært sterke mot at Statoil ønsker å bygge et nytt kontorbygg i Schweigaards gate 16. Men bystyrekandidat for Høyre i Gamle Oslo, Erik Lundesgaard har et annet forslag. Han ønsker seg park på den omdiskuterte tomta.

Del på Facebook

Jeg mener at det beste for Teaterplassen spesielt og Grønland og Oslo hadde vært at hele bensinstasjonen ble revet og det ble gjort om til en park i forlengelse av Teaterplassen, sier Lundesgaard.

– Jeg er uansett tilhenger av at det kommer noe annet en bensinstasjon der, og det beste hadde vært å forlenge teaterplassen, sier han til Østkantavisa.

LES OGSÅ: Høyhus vil legge Teaterplassen i skyggen

To løsningsforslag

Lundesgaard har en drømmescenario med to alternative løsningsforslag.

Enten kan Statoil Fuel & Retail donere bort tomten til allmennheten og Oslo Kommune, som river bensinstasjonen og lager park eller så kan Oslo Kommune kjøpe tomten av Statoil, rive bensinstasjonen og lage park.

Han kaller det hele for byreprerasjon og langsiktig forbedring av Oslo sentrum og Teaterplassen.

– Dette vil bli et flott byrom, som vil kunne knytte Teaterplassen og Grønland sterkere sammen med Annette Thommesens plass og den nye gangbroen over jernbanesporene.

LES OGSÅ: – Statoils nye kontorbygg en katastrofe for Oslo øst

Vil lage Statoil-park

Men han tror neppe dette vil være billig.

– Det vil nok koste litt, men det vil være en positiv og god investering for Oslo, fastslår han og håper aller helst at Statoil velger å donere bort tomta.

Vi kan jo lage en Statoil-park. Statoil kan dermed velge å se på det som en del av samfunnsansvaret deres eller markedsføringsbudsjettet, sier han til Østkantavisa og håper at forslaget hans skal bli godt mottatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere