RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bård Westbye og Arve Snare i Schouterrassen borettslag krever at EBY kommer på banen og avklarer asfalteringen av gressplenen.
Bård Westbye og Arve Snare i Schouterrassen borettslag krever at EBY kommer på banen og avklarer asfalteringen av gressplenen.

Vil ha parkområde på taket

Schouterrassen borettslag vil utvikle taket på Sinsengarasjen til parkområde, men får ikke klare svar fra kommunen på hva som er mulig å få til.

SINSEN: I fjor ble gresset i Sinsenparken asfaltert. Nå er styreleder Bård Westbye og nestleder Arve Snare i Schouterrassen i tvil om at asfalteringen av gresset er i tråd med reguleringen. De har forsøkt å få en avklaring fra kommunen på status og fremdrift, uten å bli særlig klok.

– Nå synes vi at kommunen skal legge kortene på bordet, slik at vi vet hva vi kan forholde oss til, sier de.

Vrien sak

Schouterrassen borettslag har vært i strid med Enqvist eiendom som forvalter Sinsenparken.
Etter at striden mellom Enqvist eiendom og Oslo kommune er bilagt, er neste steg å utvikle tomta i tråd med ny regulering.

Sinsenparken vel skal etableres som juridisk enhet, en felles paraply for borettslagene i Sinsenbyen. Vellet skal utarbeide grøntplan for tomta. Det kan de gjøre nå som bystyret har regulert taket til fellesområde for lek og opphold.

I 1998 måtte Oslo kommune betale Enqvist eiendom 20 millioner kroner i erstatning, etter en kommunal tabbe, da tomta ble solgt.

Som motytelse ga Enqvist opp sine byggeplaner. Borettslaget, som er parktakets nærmeste nabo, har stilt Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) en rekke spørsmål. Uten at de er blitt noe klokere av den grunn.

– Seier

– Den største seieren for vår del, var at vi klarte å hindre utbygging. Nå vil vi utvikle området til et fantastisk friareal til glede for beboerne. Men spørsmålet er hva vi kan legge inn av ressurser på dette, så lenge vi ikke vet hva som er mulig å få til, sier styreleder Bård Westbye.

– I strid med avtalen

I sommer ble Enqvist eiendom stoppet av Plan- og bygningsetaten, etter at kommunen hadde mistanke om at selskapet planla bilparkering. Selv har Enqvist benektet dette. Likevel er store deler av taket nå asfaltert. Cirka to tredjedeler av asfaltområdet var tidligere gressplen. I et brev fastslår EBY hva de mener om den saken.

– Oslo kommune mener det vil være i strid med forliksavtalen dersom det ikke lar seg gjøre å legge gress på det asfalterte arealet som blir vedtatt omregulert til fellesområde lek og opphold. Hvis saken blir vedtatt og det utarbeides en grøntplan som innebærer at det skal legges gressplen på det arealet som er blitt asfaltert, vil Oslo kommune måtte ta saken opp på nytt med Enqvist Eiendom AS, står det i brevet.

– At taket er asfaltert er selvsagt negativt for oss. Vi og naboene rundt her ønsker gressplenen tilbake. Mange lurer på når gresset kommer tilbake, sier Arve Snare.

Vellet har bedt EBY ta opp asfalttaket med Enqvist eiendom AS, men ikke fått noe svar. Sinsenparken vel har ikke konkludert med hva slags parkområde de ønsker seg. Men Westbye mener EBY selv gir klare signaler i brevet.

– Vi forventer at EBY følger opp det de selv skriver, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere