*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha permanent Oslo Sør-satsing

ENIGE: John Bjørnøy (V), Guri Riksaasen (SV), Shahbaz Tariq (A), Teddy Kjendlie (H) og Tharald Beck (Frp).

Oslo Sør-satsingen må fortsette etter 2018. Det er det tverrpolitisk enighet om i Søndre Nordstrand.

HOLMLIA: – Vi mener satsingen har fungert tilfredsstillende, og at den har bidratt til utjevning av levekårsforskjeller, sier BU-leder Shahbaz Tariq.


Ønsket om forlengelse av Oslo Sør-satsingen, som startet opp i 2008 og i første omgang skal vare til 2018, ble fremmet av Søndre Nordstrand Ap.

Les også: Dette er Oslo Sør-satsingen

Shahbaz Tariq fikk raskt med seg et enstemmig bydelsutvalg i sitt ønske om « å be byrådet på alle nivåer ta de nødvendige initiativer, og å støtte opp om en videreføring av ordningen».

– Trygghet for videreføring også etter 2018 vil gi mulighet for langsiktig tenking og planlegging, og dermed bidra til at effektene av satsingen blir permanent. Vi vil innarbeide nye satsingsområder, og vi ønsker å prioritere færre, men større tiltak innenfor ordningen, sier Tariq.

Bydelsutvalgets vedtaket sendes byrådet, alle partigruppene i Oslo bystyre og alle stortingsrepresentantene fra Oslo.

Ber Solberg gjøre som Stoltenberg

Oslo Sør-satsingen er et samarbeid mellom Oslo kommune og staten og kom i stand etter initiativ fra bydelsutvalget i Søndre Nordstrand i 2007.

Arbeiderpartiets bystyregruppe fremmet i oktober et ønske om å videreføre ordningen i ti nye år, men fikk ikke flertall i bystyret.

– Men, byrådet bes gå i dialog med staten om videreføring. Sier regjeringen ja, kommer saken tilbake til bystyret, sier varaordfører Libe Rieber-Mohn.

– Jeg håper dialogen ikke tar for lang tid. Jeg håper Erna Solberg, i likhet med Jens Stoltenberg skjønner viktigheten av å satse i Oslo, sier hun.

HER KAN DU LESE OM TILTAK PENGENE FRA OSLO SØR-SATSINGEN GÅR TIL:

Fjøsgulvet kollapser, grisene må slaktes

Ny cricketbane på Bjørndal

Birger (64) irriterer seg grønn over søppel

Grusbane får brukt kunstgress

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.