Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha permanent parkering her

Bydelsutvalget søker fortgang i en permanent omregulering av parkeringsplassen vis-à-vis det gamle Lambertseter senter.

LAMBERTSETER: Parkeringsplassen i Langbølgen, på andre siden av veien for gamle Lambertseter senter, har siden 50-tallet blitt brukt til parkering.

LES OGSÅ: Kjør inn og parkér!

Da det nye senteret på Lambertseter ble bygget og Obos ikke lenger ville leie tomten, ble det imidlertid slutt på parkeringen. Tomten er nemlig regulert til friområde og kommunen ville tilbakeføre tomten til sitt opprinnelig formål.

Etter en tids kamp klarte bydelen og lokalpolitikere å få gjennom at tomten fortsatt må kunne brukes til parkering. Men dette hviler på en midlertidig dispensasjon og nå ønsker bydelsutvalget at en permanent omregulering må komme i stand.

LES OGSÅ: All tvil parkert

Under tirsdagens møte i bydelsutvalget vedtok lokalpolitikerne en innstilling hvor de ber om at det nå settes i gang et arbeid med henblikk på en fremtidig og permanent omregulering av den asfalterte parkeringsplassen ved tidligere Lambertseter senter fra reguleringsformål friareal til parkering.

Politikerne diskuterte også hvordan tomten skal skiltes. Et problem har vært langtidsparkering og store kjøretøy som opptar store deler av tomten.

Bydelsutvalget vedtok følgende:

«Bydelsutvalget foreslår at det er mulig å parkere kjøretøy kostnadsfritt i inntil 10 timer. Ut over 10 timer skal det være avgiftsbetaling. (...) Bydelsutvalget ber også om at det blir skiltet parkeringsforbud for tyngre kjøretøy og tilhenger.»

Bydelsutvalget vedtok i tillegg at de krever at nåværende inn- og utkjøring til plassen beholdes. Flere uttrykte bekymring over forslag om en ny innkjøring ved rundkjøringen.

LES OGSÅ: Parkeringskaos på Lambertseter

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg