RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BU-leder, Per Overrein (Ap) mener frivillige «fyrverkerihjelpere» er et minimum av hva bydelene bør kunne tilby i forbindelse med nyttårsfeiring. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
BU-leder, Per Overrein (Ap) mener frivillige «fyrverkerihjelpere» er et minimum av hva bydelene bør kunne tilby i forbindelse med nyttårsfeiring. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Vil ha raketthjelp

En ung kvinne fikk en rakett i øyet i Torshov-parken nyttårsaften. Nå ber BU-leder, Per Overrein (Ap) om frivillige "fyrverkerihjelpere".

TORSHOV: Jeg kan tenke meg at vi ber bydelsutvalget om å organisere en slags frivillig virksomhet på for eksempel tre-fire steder i bydelen. Torshovparken er jo et naturlig sted i så måte, men også Myraløkka og de andre parkene, sier Overrein.

Rolig feiring

Til tross for at både politi og brannvesen i år kunne melde om den roligste nyttårsfeiringen i manns minne, ble en ung kvinne skadet av fyrverkeri i Torshovparken. Kvinnen skal ha fått en rakett i øyet, etter det som angivelig skal ha vært uvettig bruk av fyrverkeri. Hun skal ikke ha blitt alvorlig skadet, men ble fraktet til Ullevål sykehus.

Nå etterlyser BU-leder Overrein tiltak som kan gjøre nyttårsfeiringen enda tryggere.

Et minimum burde jo være at vi klarer å få til frivillige som er med og ser til at oppskytingen går ordentlig og sikkert for seg. Jeg var selv på Myraløkka på nyttårsaften, og jeg observerte mange som sto veldig nærme når de tente på disse batteriene, og det er jo ikke helt ufarlig. Kanskje kan vi bidra til å unngå ulykker, sier Overrein, som også ønsker at bydelen kan stå i spissen for et offentlig fyrverkeri.

På nyttårsaften var det slike oppskytinger fire forskjellige steder i byen, men Overrein mener bydelene burde få ansvaret.

Vil har bydelsfyrverkeri

De fleste bydelene har jo parker og mitt inntrykk er at folk søker til og ønsker slike felles samlingssteder på nyttårsaften. Jeg ser for meg at vi for eksempel kunne hatt det her i Torshovparken, sier han.

Hva vil dette koste?

Jeg vil ikke at vi skal bruke bydelens penger på dette. Hvis det skulle bli slik at bydelene får ansvaret måtte det være innenfor de rammene byrådet brukte i år, men da fordelt på bydelene, sier Overrein, som nå ønsker folkets synspunkter på saken.

Jeg vil ikke foreslå dette for byrådet før jeg vet at det virkelig er noe folk ønsker, sier han, og oppfordrer folk til å si sin mening om saken.Per Overrein (Ap)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere