Vil ha Raymond som byrådslederkandidat

Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

- Jeg blir både stolt og glad for dette, og tar på meg denne kjempeutfordringen.

20.09.14 16:04

Av de 63 lokallagene som nå har sendt inn forslag, peker alle på Raymond Johansen som byrådslederkandidat.

Johansen kommer dermed som ventet til å etterfølge Libe Rieber-Mohn som byrådslederkandidat i kommunevalget neste år. 59 av 80 lokallag og AUF-lag i Oslo hadde svart nominasjonskomiteen da fristen gikk ut. Ingen av dem var negative til Johansen.

- Store utfordringer

- Jeg er både stolt og veldig glad for det. Jeg blir veldig motivert av dette, og tar for meg denne kjempeutfordringen, sier Raymond Johansen til Nettavisen.

Han legger til at Oslo er en av Europas raskest voksende byer, og at vi står foran store utfordringer knyttet til denne veksten, både når det gjelder klima, miljø, boliger, barnehager og integrering.

- De store byene i Norge, og blant dem Oslo, må være dynamo for utvikling av nye arbeidsplasser i Norge. Da mener jeg at min bakgrunn som både nasjonal politiker og internasjonal politiker er viktig å ha med seg, sier Johansen.

Les også: - Arbeiderpartiet vinner aldri Oslo når alle skal være så korrekte

- Det forplikter

Johansen en av grunnene til at så mange ønsker ham som byrådslederkandidat er at han har lang erfaring innen politikken.

- Jeg har også hørt at det har vært en viktig begrunnelse at jeg er en samlende person. Det er hyggelig, og det forplikter også til hvordan jeg skal utøve mitt lederskap, sier Johansen, og legger til at han har sterk tilknytning til hovedstaden, med både foreldre, besteforeldre og nesten alle oldeforeldrene fra Oslo.

Hva tenker du om at Libe Rieber-Mohn trakk seg fra Oslo-politikken?

- Jeg har veldig stor respekt for den innsatsen Libe har gjort gjennom fire år. Jeg har stor respekt for den beslutningen hun tok om at hun ikke ønsket gjenvalg, sier Johansen.

Les også: Libe Rieber-Mohn stiller ikke på nytt i Oslo

Ikke gjenvalg

Johansen bekrefter at han nå ikke vil ta gjenvalg som partisekretær. Han fortsetter som partisekretær i Arbeiderpartiet til april 2015.

Tone Tellevik Dahl og Rina Mariann Hansen, som sitter i bystyret nå, kjemper fremst om annenplassen og det som antas å bli Oslo Aps ordførerkandidat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.