Vil ha ringbuss for hele bydelen

Det går mange busser i Søndre Nordstrand, men ingen som binder hele bydelen sammen. Nå vil bydelsutvalget be Ruter om å vurdere en ringbuss.

Det går mange busser i Søndre Nordstrand, men ingen som binder hele bydelen sammen. Nå vil bydelsutvalget be Ruter om å vurdere en ringbuss.

Det er ikke lett å komme fra den ene delen av bydelen til den andre med offentlig kommunikasjonsmiddel. Nå vil bydelsutvalget på Søndre Nordstrand ha ringbuss.

SØNDRE NORDSTRAND: Det dårlig tverrgående kommunikasjonstilbudet i Søndre Nordstrand har mange ganger vært tatt opp, og 27. mai vil BU be Ruter legge opp en ringbussrute.

I administrasjonens saksfremlegg heter det at busstilbudet må dekke handels- og servicetilbudene i delområdene uten at man må bruke overganger, tog og T-bane.

En ringbuss er tenkt kan starte på Rosenholm, gå til Holmlia, Hauketo/Prinsdal og via Mortensrud til Bjørndal før den returnerer til utgangspunktet. Bydelen mener Ruter har best forutsetning til å legge opp bussruten. Hvilke veier den bør gå er opp til transportselskapet, men de nevnte steder bør inngå i ruten.

I administrasjonens saksfremlegg til BU som munner ut i et forslag til vedtak, heter det blant annet:

"Bydelsutvalget innehar ikke nødvendig kompetanse til å foreta ruteplanlegging og vurdere trafikkgrunnlaget for et nytt busstilbud. Dette ¨å også ses i sammenheng med allerede etablerte ruter. Vi er imidlertid av den oppfatning at den skisserte traseen kan gi en effektiv løsning som tilrettelegger for økt bruk av kollektivtransport for våre innbyggere.

Bydelsutvalget anmoder derfor Ruter om å vurdere den foreslåtte bussforbindelse."

Saken kommer opp i Søndre Nordstrand BU 27. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag