*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha russetid for fjerdeklassinger

«GRØNNSKOLLINGER»: Elevene fra Toppåsen og Klemetsrud skole tok turen da Prinsdal skole arrangerte russetreff for fjerdeklassingene på AKS. ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Fjerdeklassinger fra tre skoler samlet seg til russetreff på Aktivitetsskolen på Prinsdal.

Klikk på bildet for å forstørre.

SAMMENSVEISET: Russen deltar på alle forberedelsene og lærer mye i russetida.

Klikk på bildet for å forstørre.

GLADGUTT: Even syntes det var morsomt med russetreff og danset for fotografen.

PRINSDAL: – Dette er som russetida, bare barneversjonen, sier Stine Smeby som er russepresident og jobber på Prinsdal AKS. Hun var selv russ i fjor og har dratt fram den gamle russedressen sin for anledningen.Mange barn feirer russetiden i barnehagen, da som rosaruss. En del Aktivitetsskoler (AKS) feirer russetiden for fjerdeklasser, som er avgangsklasser og feirer i grønt.

Suksess

Nå håper Stine Smeby at også andre AKS tar etter og arrangerer russetid for sine fjerdeklassinger.

– Det er jo siste året deres her. Vi gjorde det første gang i fjor og det har vist seg å være veldig populært og en stor suksess.

I fjor hadde de ni fjerdeklassinger på AKS, nå har de 16 og Stine mener russetiden kan ha vært med på å bidra til økningen.

Russetreff

I russetiden fikk fjerdeklassingene fra Prinsdal besøk av jevngamle russ fra AKS på Toppåsen og Klemetsrud.

– Det er bra sosial trening, spesielt når de får besøk fra andre skoler. De har vært med på forberedelsene og på bestemme hvordan russetida skal være, og det har de vokst på, sier Stine.

Russeknuter

Grønnrussen er utstyrt med russeluer, T-skjorter og hjemmelagde russekort. De har også som russ flest gjennomført en rekke knutekrav, som å sitte 15 minutter i et tre, gå bundet sammen to og to i to timer, krabbe med sekk på ryggen fra skolen til AKS.

Da Nordstrands Blad var innom på russetreffet var det fest. Populærmusikk fra boomboksen, dansing, popcorn, godteri og pølser.

– Dette er gøy, sier Even før han danser videre sammen med de sine medruss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.