RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha sikkerhet, må velge t-bane


FØRSTE GANG: De hadde ikke vært i Rådhuset før, men kommer gjerne igjen, Haddy Bah (14) og Carina Johansen (14) fra Romsås.
FØRSTE GANG: De hadde ikke vært i Rådhuset før, men kommer gjerne igjen, Haddy Bah (14) og Carina Johansen (14) fra Romsås. Foto: FOTO: JULIE MESSEL
Jentene fra Romsås vil ha lys og sikkerhet rundt Romsås senter.

OSLO: Under Ungdommens Bystyremøte, torsdag, måtte de imidlertid bøye seg for flertallet, og stemme for blant annet ny t-banetunnel fra Majorstuen til sentrum.

Fem oslosaker

– Vi ville gjerne stemme frem de sakene som Grorud-ungdom er opptatt av, men nådde ikke opp, forteller Haddy BaH (14).

Sammen med Carina Johansen (14) tilbragte hun torsdagen i Rådhuset, sammen med omlag 200 andre ungdommer fra hele Oslo.

Ungdommene skulle prioritere seg ned til fem saker som er viktige for Oslo-ungdom. Disse skal sendes videre til bystyret.

Delt by

De to jentene kom fra elevrådet på Romsås skole, og var naturlig nok opptatt av saker som berørte dem daglig.

– Mange, særlig jenter, synes det er mørkt og skummelt opp fra t-banestasjonen på Romsås.Vi skulle gjerne hatt mer belysning der. Dessuten sliter vi med et ufortjent dårlig rykte, som vi gjerne skulle brukt mer krefter på å rette opp, sier Haddy.

Men, som under bystyremøter generelt, er interessene i byen vår svært forskjellige i øst og vest.

Mens jentene fra Romsås i utgangspunktet var mest opptatt av lokale saker som sikkerhet for ungdom i Grorud bydel, var det i bydelen på Ullern og i Vestre Aker helt andre ting som stod sentralt.

Korrigert bybilde

Ungdommene fra Frogner hevdet hardnakket at en av de viktigste sakene for dem nettopp var ny sentrumstunell og flere avganger på t- banen.

Uansett plassering i byen var ungdommene enige om en ting: – Det er fint å møte andre fra heel byen. Og kanskje få korrigert bybildet sitt litt, sier Fredrik Glendrange (16) fra Frogner ungdomsråd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere