*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha skjenkeinnspill

BU-leder Hilde Larsen (SV) ber folk komme med innspill til skjenkedebatten. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

I juni vedtar bydelsutvalget nye regler for skjenking i Bydel Grünerløkka. Saken skaper så mye engasjement at lokalpolitikerne vil ha innspill fra folket.

LØKKA: - Skjenketider er en sak folk er opptatt av, så derfor er vi på jakt etter innspill, sier leder av bydelsutvalget (BU), Hilde Larsen (SV).

Det er i førstkommende BU-møte at lokalpolitikerne skal ta stilling til skjenketider i Bydel Grünerløkka. Saken er et prøveprosjekt der bydelen har fått delegert myndighet til å selv bestemme skjenketider i enkelte områder av bydelen.

Haster

Bydel Grünerløkka er en av fem bydeler som har fått delegert myndighet til å fastsette åpningstider i en forsøksperiode på to år.

Allerede 30. september i år går skjenkebevillingene ut på serveringsstedene i de aktuelle bydelene, noe som betyr at Næringsetaten må ha de ferdigbehandlede sakene fra bydelene innen 1. juli, for å unngå et stengt uteliv.

Det betyr at Bydel Grünerløkka må vedta sine prioritereinger allerede under møtet i bydelsutvalget 17. juni. I går var det møte i helse- og sosialkomiteen, der saken ble behandlet første gang. 11. juni er det møte i arbeidsutvalget (AU), og Hilde Larsen ønsker at folket sier sin mening om bydelens skjenkeregler innen da.

- Vi skal vedta regler for hele området, altså ikke for hvert enkelt sted, sier hun, og mener det er viktig at folk er klar over arbeidet som blir lagt ned.

- Vi synes det er viktig å få innspill og at folk vet om dette, sier hun.

Debatt

Saken ble vedtatt i bystyret 22. april i år, etter en debatt som har pågått i rundt to år. I utgangspunktet var det meningen at bydelene skulle få bestemme skjenkeregler i hele sitt område, men etter bystyrebehandlingen ble det vedtatt at man skal bevare den så kalte skjenkeblekkspruten, der serveringssteder i sentrum og enkelte sentrumsnære gater får skjenke til klokka 03 og holde åpent til klokka 03.30.

For Bydel Grünerløkka betyr det blant annet at steder i Storgata, Thorvald Meyers gate og Toftes gate fortsatt får holde åpent til klokka 03.30.

I bydelsdirektørens forslag til vedtak ligger det an til at de restererende stedene som hovedregel får holde åpent til klokka 01 inne og 22 ute. Unntakene er kulturinstistusjonene Dansens Hus, Blå og Parkteateret som får holde åpent til klokka 03.30.

BU-leder Larsen forventer likevel debatt når lokalpolitikerne skal fatte sitt vedtak.

- Ja, det er i alle fall noe vi kommer til å bruke en del tid på, når vi nå har blitt tildelt dette prosjektet. Derfor ønsker vi også at alle skal bli involvert, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.