Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha skjenking til midnatt

Eivind Nitter (t.v.) og Sindre Buchanan har samlet underskrifter for Blå. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Eivind Nitter (t.v.) og Sindre Buchanan har samlet underskrifter for Blå. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Miljøpartiet De Grønne mener skjenking til midnatt er god grønn politikk og har starta opprop for Blå, for å få ny behandling av saken.

LØKKA: – Det handler om å verne om de få diamantene vi har, sier Sindre Buchanan, leder i Oslo Miljøpartiet De Grønne (Oslo MDG).

I helga samlet han inn underskrifter til bevaring av Blås uteservering fram til midnatt. Tilbakemeldingene var overraskende positive, mener han.

– Det var til og med noen som kom syklende bare for å signere. Det var nesten uten unntak positive tilbakemeldinger. Vi så jo kanskje litt ut som selgere og da er jo folk ofte negative, men flere snudde og kom opp for å signere, da de skjønte hva vi holdt på med, sier Buchanan.

– Utelukkende positivt

Godt over 500 signaturer ble samlet inn. I tillegg hadde rundt 1300 signert det digitale oppropet som har fått navnet «Nei til redusert skjenketid for utestedet Blå!», tirsdag formiddag.

– Det er utrolig hyggelig med den positive responsen. Det viser også at dette er en sak folk har tatt til seg, og som de verner om, sier Buchanan.

Det var bydelsutvalget (BU) som sa nei til å bevare skjenketiden ute til midnatt. Senere har bystyret fulgt etter, og Blå må nå stenge uteserveringa klokka 22, som følge av støyklager.

– Jeg synes det er trist at et borettslag skal få styre dette. Jeg har sympati med dem som blir plaget av støy, men jeg mener man har andre midler å bekjempe de problemene som oppstår ved økt alkoholkonsum. Det blir feil å straffe et helt utested, sier Buchanan.

– Kvalitetstid de luxe

Både Buchanan og Eivind Nitter, leder i Grünerløkka MDG håper venstresida i BU snur i saken.

– Jeg vil minne Rødt, Ap og SV om at det aldri er for sent å snu, sier Buchanan, som mener uteserveringa er et viktig tilskudd til en levende by.

– Vi ønsker at folk skal bruke uterommene i byen, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å bruke tiden min på å drikke øl med gode venner langs elva. Det er kvalitetstid de luxe, sier han og får støtte fra Eivind Nitter.

– Det er god grønn politikk med en levende by, sier han.

– Vi er veldig takknemlig for slike initiativ til dette, og for at folk bryr seg, men vi håper det blir en tverrpolitisk sak, sier daglig leder på Blå, Paal Mangerud.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!