*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha skyskrapere på Alnabru

Fremskrittspartiet lanserer sin egen groruddalssatsning. Hvis partiet får det som de vil, blir det både badeland på Økernsenteret og skyskrapere på Alnabru.

ØKERN: Partiet la i helgen frem et eget handlingsprogram for Groruddalen i neste bystyreperiode. Trine Skarvang, leder av Grorud FrP, har sittet i gruppa, som har vært ledet av stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde. Vi vil være et ja-parti uten grenser. Hvis folk vil bo i høyhus i dalbunnen, så hvorfor ikke? Hvorfor skal vi alltid lage så firkantede regler på alt mulig, spør FrP-kvinnen, som også sitter som nestleder av Grorud bydelsutvalg.

Høyhus og badeland

FrP vil åpne opp for bygging av høyhus i dalbunnen av Groruddalen. Partiet ønsker dermed å bryte byggegrensen på 12 etasjer og tillate skyskrapere. Trine Skarvang synes ideen er spenstig og banebrytende. Hvis folk vil bo høyt blant jernbanevogner og containere, er det helt greit for henne.
Dalbunnen er så mye mer enn bare godsterminalen. Vi kan godt ha skyskrapere eller skulpturbygg på 40-50 etasjer. Men byggene må være høye og slanke. Vi er imot kommunistblokker som de på Ammerud. De skal være pene å se på og gode å bo i, sier hun.
Partiet tror kommunen må åpne for bygging i høyden for å få plass til alle som vil bo her.
Det kommer 20.000 mennesker hit hvert år. Hvor skal vi gjøre av alle sammen når vi ikke får lov å bygge i marka, ikke lov å rive for å bygge nytt, ikke lov å bygge i grønne lunger og ikke høyhus. Personlig er jeg mest glad i småhus, presiserer hun.
Partiet vil ha bygging av små 2-etasjes trehus langs den gjenåpnede Alnaelva. Nye arealer åpnes opp for boligbygging ved fjerning av høytspentmaster, og kabler skal legges i bakken. Næringslivet får krav på seg til å omforme slitte lagerbygg, rydde opp i rot og gjøre det pent rundt seg.

Opplevelsessenter

Partiet har også kastet seg på Steen og Strøm sine planer for et badeland på Økernsenteret. Skarvang ser for seg store muligheter, vel og merke uten at det offentlige bruker penger på det.
Vi er blitt informert av utbygger om prosjektet og er positive til planene. Her kan det bli en møteplass, bydelsadministrasjon, bibliotek, kino og kultur, mener Skarvang.
Andre stikkord i planen er fjerning av trygd for innvandrere som ikke lærer seg norsk, lokale politiposter i alle bydelene, og flerbrukshaller.
Men byrådet sviktet jo flerbrukshallene i budsjettet. Hvorfor er dere plutselig for nå?
Det kjenner jeg ikke så godt til, men satsningen på flerbrukshaller skal gå over mange år, sier Skarvang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag