*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha slutt på anti-navnekampanje

Driftsstyreleder ved Bjørnholt skole, Ole Søberg, mener oslopolitikerne må akseptere det vedtatte skolenavnet på den nye skolen på Bjørndal og stoppe debatten.

Bjørndal: Han ønsker at politikerne stopper det han kaller en anti-navnekampanje slik at skolen kan få ro til å drive markedsføring og ikke bli motarbeidet av sine egne eiere.

Belastende

Sørby mener debatten gjør det vanskelig for skolen å markedsføre seg for nye elever.

Den er belastende fordi den gir negativ omtale om skolen. I en situasjon hvor vi skal skape noe nytt og bygge opp et tilbud så blir det feil at kommunens politikere går ut og motarbeider dette, sier han. Han mener politikerne heller bør gå inn å støtte skolen i stedet for å jobbe imot navnet.

Sørby mener lokalmiljøet nærmest er splittet på midten i saken og at man derfor må akseptere at saken er avgjort.

De hevder jo at lokalmiljøet ikke ønsker dette navnet, men hvem er lokalmiljøet? Når man skal tenke nytt så må man ikke være så opphengt i gamle tradisjoner. Hele saken kom jo som en hastesak og man fikk ikke fram hele bredden i den. Jeg opplever at lokalmiljøet her er delt. Alle er ikke imot Peer Gynt. En del synes det er helt greit mens andre er imot, men lokalmiljøet er delt. Det blir ikke riktig å si at alle er i imot selv BU er imot, mener Sørby.

Ikke stopp

Aud Kvalbein (KrF) som sist uke gikk ut i Nordstrands Blad og mente at man må finne et nytt navn på skolen synes ikke debatten skal legges død.

Vi må registrere at det er en debatt blant lokalbefolkningen i Søndre Nordstrand. Det er dessuten mange i Oslo bystyre som synes navnet var et dårlig valg. Vi har ikke noe med navnevalget å gjøre og får den bare til orientering, men vi har rett til å mene noe om det for det. Man kan ikke stoppe andres meninger, sier hun.

Kvalbein mener skolen må stille seg selv noen spørsmål hvis det er slik at debatten rundt navnet begynner å bli belastende.

Det er jo skolens profil og tilbud det er viktig å få ut. Det er om å gjøre at det er et godt tilbud når de skal markedsføre seg overfor nye elever, men debatten om navnet kan han ikke stoppe, sier Kvalbein.

Hun tror dessuten at personer som skal holde tale ved skolen kommer til å ty til skuespillet for å hente poenger, og at det i en slik sammenheng kommer til å være mange sitater som ikke er særlig positive i forhold til skolens profil.

Skal man tenke på profilen burde man tenke på navnevalget en gang til, mener hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag