RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha slutt på bråk og hærverk

Både politi og sporveis-kontrollører settes i arbeid i helgene for å få slutt på bråk og hærverk på Ekebergbanen. Vi vil at trikken skal være trygg og rolig, sier Cato Aperud i Oslo Sporveier.

Ljabru/Gamlebyen: Tar man offentlige kommunikasjonsmidler i helgene, kan man naturlig nok oppleve noe bråk, men så ille som det har vært på Ekebergbanen mellom Ljabru og Gamlebyen i den senere tid, er langt ut over det akseptable.

Dette har utviklet seg over tid, men nå de siste helgene har det vært direkte ille, sier Cato Asperud som er kommunikasjonssjef i Oslo Sporvognsdrift.

Forrige helg satte Oslo Sporveier inn kontrollører på strekningen, og de fikk nok å gjøre. Derfor bestemte de seg for å ta et nytt krafttak sist helg, og16 kontrollører var i aksjon sammen med politiet.

En alvorlig episode

Vi forstår at når vi og politiet er ute, går det tekstmeldinger blandt de unge, sier Asperud. Men likevel ble det en alvorlig episode.

En gjeng 18-19-åringer lagde mye bråk og drakk alkohol inne på trikken. De fikk beskjed om å slutte eller gå av. Da bygget bråket seg raskt opp, og ved Sportsplassen måtte de sporveisansatet ha hjelp av politiet.

Gjengen stakk av, men politiet fant raskt frem til et hus i nærheten hvor fire personer ble pågrepet.

Samarbeid

Oslo Sporveier klarer ikke å hamle opp med bråkmakerne alene, og de vil derfor kommende helg ha et nært samarbedi med politiet.

Bråket begynner allerede ved 19-20-tiden og kan holde på helt til siste trikk mot sentrum. Tidlig på kvelden er det de yngste som lager bråk, senere blir det eldre som skal få med seg de sene nattetimer i byen.

Verst på Ekebergbanen

Selv om det kan være bråk på både buss, T-bane og trikk i helgen, er det Ekebergbanen som har vanskeligst forhold nå. Hærverk, tagging og ordensforstyrrelser er stikkord, og dette er så alvorlig at andre passasjerer føler seg utrygge.

Dette må vi sette en stopper for og bruker betydelige ressurser nå til helgen, sier stasjonssjefen på Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud. Vi vil ha både uniformerte og sivilie politifolk.

Jeg vil også henstille til foreldre å ta ansvar. Det er tross alt straffbare forhold vi snakker om, og vi håper foreldre forstår at de må samarbeide med oss.

Farlig hærverk

Vi skrev flere ganger i sommer om spesielt farlig hærverk som var gjort på banen. Gjenstander var lagt på skinengangen, og trikker sporet av.

Heldigvis ble ingen fysisk skadet da, men det kunne gått ille, sier Cato Aasperud.Dette må vi sette en stopper for og bruker betydelige ressurser nå til helgen

Stasjonssjef på Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere