RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha slutt på fyll og urinering

Inger Sagstuen mener det er på høy tid å få ryddet opp i offentlig fyll og urinering på Haugenstua.

haugenstua: Hun har mange med seg i fortvilelsen over forholdene. Folk gjør sitt fornødende i blomsterkasser, drikker seg fulle åpenlyst, skriker, og lager lager ubehag. Problemet skal ha pågått over flere år, uten at noen har klart å ta affære. Nå synes Inger Sagstuen at nok er nok. Hun og mannen Tore-Jan Øvsthun har bodd på Haugenstua i flere år, men flyttet nylig til Nedre Haugen.
En lørdag for kort tid siden satt det 28 av dem utenfor senteret. De drikker øl og tisser rundt omkring. Fryktelig mange snakker om det, men ingen gjør noe. Dette har med trivselen i området å gjøre, sier Sagstuen oppgitt.

Krever vektere

Hun mener det er et relativt fast klientell. Noen ganger er det så ille at folk skygger unna.
Folk går og handler og så drar de hjem igjen. Det hadde vært mer handel her om det ble ryddet opp. Noen ganger så kjører jeg og mannen min til andre sentra. Det er kjempesynd. Folk vil gjerne dra på kafeen og ta en kopp kaffe, men de orker ikke på grunn av klientellet, sier Sagstuen.
Flere har krevd vektere i Kiwi-butikken, hvor den aktuelle gjengen vanker. Så langt til ingen nytte.

Tisser i blomsterkasser

Leder av Haugenstua borettslag, Bjørn Hallme, kjenner godt til problemet som Sagstuen beskriver.
Dette er et problem for oss, men jeg har ingen myndighet til å gripe inn. Problemet har vart over lang tid. Vi får håpe at det elimineres når OBOS oppgraderer senteret. At folk går og drikker offentlig og tisser på plenen, er ikke noe vi ønsker i det offentlige rom. Dette fører bare til at Haugenstua får et dårlig ry, sier Hallme.
Det verste er at det drikkes rett utenfor Ole Brumms barnehage. Vi kan ikke ha det slik at barna våre skal behøve å se på dette, sier Hallme.
Ap-politikeren har selv tatt opp problemet i forbindelse med groruddalssatsningen.
I første omgang må OBOS Forretningsbygg ha noen vakter som går der. Det hadde man tidligere, og da var det bedre, sier Hallme.

Benekter tissing

Dorota Gorski flytter nå frisørsalongen og fotpleien ut av senteret. Men av helt andre grunner enn fylla.
Jeg har aldri sett folk tisse i blomsterkassene. Vi blir ikke plaget av alkoholikere. Jeg har bodd her i 20 år og trives godt. Vi flytter fordi det er for mye hærverk her, sier Gorski.
Bjørn Hallme tror opprustningen av Haugenstua vil føre til at fyllikene forsvinner.
Jeg går ut fra at det blir et bedre senter og da vil kanskje disse menneskene ikke lenger føle seg så godt til rette lenger. Jeg tror ikke vi får gjort noe drastisk med problemet, før senteret er ordentlig igang igjen og området er rehabilitert. Det er borettslagene det går utover. Og det går utover kvaliteteten som jeg som formann forsøker holde oppe hele tiden, sier han. De bruker grøntområdene som offentlig toalett
Inger Sagstuen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere