RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha snuplass ved Langsetløkka


UTBYGGING: Det er planlagt opp mot 60 boliger på tomt utskilt fra Rønningen Folkehøgskole på Kjelsås, Langsetveien og Langsetløkka ligger til venstre for utbyggingsområdet, Rønningen Folkehøgskole til høyre. Illustrasjon: Arcasa Arkitekter
UTBYGGING: Det er planlagt opp mot 60 boliger på tomt utskilt fra Rønningen Folkehøgskole på Kjelsås, Langsetveien og Langsetløkka ligger til venstre for utbyggingsområdet, Rønningen Folkehøgskole til høyre. Illustrasjon: Arcasa Arkitekter
Bymiljøetaten endrer mening om innkjøring til nye boliger ved Rønningen, og foreslår i tillegg snuplass i området.

KJELSÅS: Det er planlagt opp mot 60 nye boliger, på utskilt tomt fra Rønningen Folkehøgskole. Siste forslag på høring er to blokker på fem etasjer, i tillegg til i overkant av 20 rekkehus. Det var under saksbehandlingen i bystyrets byutviklingskomite tidligere i år, at flertallet av medlemmene foreslo høyere boligutnyttelse av tomten.

Langsetveien

Trafikken til og fra den planlagte nye bebyggelsen ved Rønningen Folkehøyskole, er av utbygger foreslått lagt gjennom Langsetveien, via det mye brukte friområdet Langsetløkka, og opp Lachmannsvei. Til store protester fra Langsetvei-beboerne, men så langt politisk flertall for.

Bymiljøetaten har derimot vært av en annen oppfatning, og foreslo så sent som i juli at adkomst til boligene burde skje fra sør - via Myrerskogveien. Men nå har etaten endret mening, og slutter seg til forslag om adkomst fra nord. I tillegg foreslår Bymiljøetaten å lage en snuplass i området, muligens i Langsetveien, som per i dag fungerer som en blindvei og adkomst til eksisterende hus langs veien.

– Det er for tidlig å si noe om detaljplassering av snuplassen. Arkitektene ser nå på mulige løsninger, ifølge informasjonsansvarlig i etaten, Odd Olav Bratteberg.

Det var etter møte med utbygger - i forrige måned - at etaten endret mening.

– På møtet kom det imidlertid frem at Bymiljøetaten ser behov for snuplass nord i planområdet, i krysset mellom Lachmannsvei og Langsetveien. Dette er ikke påpekt av Bymiljøetaten tidligere. Trolig på grunn av at ufullstendig kartgrunnlag, som har ført til at vi ikke har vært klar over den praktiske bruk av veien, skriver etaten i sin uttalelse.

Snuplass

Videre står det i uttalelsen at etaten ser på det som "svært ønskelig" at det reguleres inn en snuplass i Lachmanns vei.

"...alternativt må Langsetveien opparbeides etter gjeldene regulering, slik at siste del av adkomstveien ikke blir privat adkomst, men at områdets snumuligheter blir etablert her. Snuplasser på kommunale veier skal etableres etter gjeldene normaler i «Gate- og veiutforming for Oslo kommune» anno Juni 2011. ...Konsekvenser av mangelfull eller mangel på snuplass kan være at Bymiljøetaten etter ferdigstillelse av veien ikke ønsker å drifte vedlikehold av veien." står det videre i samme uttalelse.

Fredningsforhold

– Denne saken er utfordrende, blant annet på grunn av sikt- og stigningsforhold. Samtidig er det forhold, blant annet fredningsforhold, på tomten til Rønningen som gjør det vanskelig å skulle ha adkomst til de nye boligene fra sør, ifølge Silje Hammershaug i etaten.

Avisen har også vært i kontakt med rektor Svein Harstein, og som viser til bevaringsverdig bebyggelse på skoleområdet, også nevnt i tidligere sakspapirer.

– Når det gjelder Lachmannsvei vest for Rønningen er den regulert som gangvei, men benyttes også som kjørevei. På grunn av trafikksikkerhet ønsker Bymiljøetaten en snumulighet ved Lachmannsvei/Langsetveien. Det gjenstår å se om dette lar seg gjøre, det utredes nå muligheter for dette. Planområdet grenser til Langsetløkka som er berørt av Markaloven og er dermed utilgjengelig for eventuell utbygging, legger Hammershaug i Bymiljøetaten til.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere