*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha Sognsmie-penger i budsjettet

Sognsmia, slik den så ut utvendig før rehabilitering. Nå må den settes i stand også innvendig, mener SV og Ap, som legger inn vedlikeholdspenger i sitt alternative budsjettforslag for Oslo. Foto: Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Sognsmia i Sognsveien 82 må rehabiliteres også innvendig, mener SV og Arbeiderpartiet, og håper på støtte i bystyret.

SOGN: Arbeiderpartiet og SV foreslår i sitt alternative Oslo-budsjett å øke bevilgningene til vedlikehold i Eiendoms- og byfornyelsesetaten, slik at Sognssmia i Sognsveien 82 kan rehabiliteres innvendig.

De legger samtidig frem et verbalforslag til avstemning i bystyret, som lyder:

"Byrådet bes om å sørge for at den gamle smia i Sognsveien 82 blir istandsatt også innvendig, og klargjort for utleie snarest."

– Byrådens politikk innebærer en elendig forvaltning av fellesskapets ressurser. I dette tilfelle er dette ekstra mistrøstig fordi vi vet at det er flere ideelle organisasjoner som ønsker å ta i bruk huset, og å holde eiendommen i god stand, sa bystyrerepresentant og tidligere BU-leder i gamle Bydel Sogn, Heidi Rømming (SV), til NAB i oktober.

Hun mente næringsbyråd Øystein Sjøtveit (Frp) svar angående Sognsmia var et "signal om at minimalt blir gjort". Les om det her.

– Nå som Sognsmia er istandsatt utvendig, og det er mulige interesserte leietakere til eiendommen, vil det være fullstendig idiotisk å ikke gjøre den i stand også innvendig, sier Heidi Rømming (SV).

LES OGSÅ: Starter med Sognsmia før sommeren

LES OGSÅ: Etterlyser svar om Sognsmia

LES OGSÅ: Huset må tas i bruk

Ap og SVs forslag krever støtte fra Venstre for å få flertall i bystyret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.