RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Sognsmie-penger i budsjettet


Sognsmia, slik den så ut utvendig før rehabilitering. Nå må den settes i stand også innvendig, mener SV og Ap, som legger inn vedlikeholdspenger i sitt alternative budsjettforslag for Oslo.
Sognsmia, slik den så ut utvendig før rehabilitering. Nå må den settes i stand også innvendig, mener SV og Ap, som legger inn vedlikeholdspenger i sitt alternative budsjettforslag for Oslo. Foto: Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Sognsmia i Sognsveien 82 må rehabiliteres også innvendig, mener SV og Arbeiderpartiet, og håper på støtte i bystyret.

SOGN: Arbeiderpartiet og SV foreslår i sitt alternative Oslo-budsjett å øke bevilgningene til vedlikehold i Eiendoms- og byfornyelsesetaten, slik at Sognssmia i Sognsveien 82 kan rehabiliteres innvendig.

De legger samtidig frem et verbalforslag til avstemning i bystyret, som lyder:

"Byrådet bes om å sørge for at den gamle smia i Sognsveien 82 blir istandsatt også innvendig, og klargjort for utleie snarest."

– Byrådens politikk innebærer en elendig forvaltning av fellesskapets ressurser. I dette tilfelle er dette ekstra mistrøstig fordi vi vet at det er flere ideelle organisasjoner som ønsker å ta i bruk huset, og å holde eiendommen i god stand, sa bystyrerepresentant og tidligere BU-leder i gamle Bydel Sogn, Heidi Rømming (SV), til NAB i oktober.

Hun mente næringsbyråd Øystein Sjøtveit (Frp) svar angående Sognsmia var et "signal om at minimalt blir gjort". Les om det her.

– Nå som Sognsmia er istandsatt utvendig, og det er mulige interesserte leietakere til eiendommen, vil det være fullstendig idiotisk å ikke gjøre den i stand også innvendig, sier Heidi Rømming (SV).

LES OGSÅ: Starter med Sognsmia før sommeren

LES OGSÅ: Etterlyser svar om Sognsmia

LES OGSÅ: Huset må tas i bruk

Ap og SVs forslag krever støtte fra Venstre for å få flertall i bystyret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere