Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Sognsmie-penger i budsjettet

Sognsmia, slik den så ut utvendig før rehabilitering. Nå må den settes i stand også innvendig, mener SV og Ap, som legger inn vedlikeholdspenger i sitt alternative budsjettforslag for Oslo.
Sognsmia, slik den så ut utvendig før rehabilitering. Nå må den settes i stand også innvendig, mener SV og Ap, som legger inn vedlikeholdspenger i sitt alternative budsjettforslag for Oslo. Foto: Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Sognsmia i Sognsveien 82 må rehabiliteres også innvendig, mener SV og Arbeiderpartiet, og håper på støtte i bystyret.

SOGN: Arbeiderpartiet og SV foreslår i sitt alternative Oslo-budsjett å øke bevilgningene til vedlikehold i Eiendoms- og byfornyelsesetaten, slik at Sognssmia i Sognsveien 82 kan rehabiliteres innvendig.

De legger samtidig frem et verbalforslag til avstemning i bystyret, som lyder:

"Byrådet bes om å sørge for at den gamle smia i Sognsveien 82 blir istandsatt også innvendig, og klargjort for utleie snarest."

– Byrådens politikk innebærer en elendig forvaltning av fellesskapets ressurser. I dette tilfelle er dette ekstra mistrøstig fordi vi vet at det er flere ideelle organisasjoner som ønsker å ta i bruk huset, og å holde eiendommen i god stand, sa bystyrerepresentant og tidligere BU-leder i gamle Bydel Sogn, Heidi Rømming (SV), til NAB i oktober.

Hun mente næringsbyråd Øystein Sjøtveit (Frp) svar angående Sognsmia var et "signal om at minimalt blir gjort". Les om det her.

– Nå som Sognsmia er istandsatt utvendig, og det er mulige interesserte leietakere til eiendommen, vil det være fullstendig idiotisk å ikke gjøre den i stand også innvendig, sier Heidi Rømming (SV).

LES OGSÅ: Starter med Sognsmia før sommeren

LES OGSÅ: Etterlyser svar om Sognsmia

LES OGSÅ: Huset må tas i bruk

Ap og SVs forslag krever støtte fra Venstre for å få flertall i bystyret.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!