RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha statsråden på banen


Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) er spent på om fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap) nå vil engasjere seg i problemene knyttet til det statlige selskapet Secoras rolle som ansvarlig for slamdeponeringen ved Malmøykalven.
Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) er spent på om fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap) nå vil engasjere seg i problemene knyttet til det statlige selskapet Secoras rolle som ansvarlig for slamdeponeringen ved Malmøykalven.
I Stortingets spørretime på onsdag stiller Hans Olav Syversen (KrF) spørsmål til fiskeri- og kystministeren om Secora.

MALMØYKALVEN/STORTINGET: Stortingsrepresentanten fra KrF stiller følgende spørsmål til statsråden:

Det statlige selskapet Secora står for gjennomføringen av slamdeponeringen i indre Oslofjord. Selskapet er blant annet anmeldt av SFT for miljøkriminalitet etter at slam ikke ble deponert, men sluppet direkte ut i fjorden. I april lekket det 200-300 kubikkmeter forurensete sedimenter fra en lekter. Kan statsråden, som eier av Secora, gi en forklaring på hvordan Secora har kommet i en slik situasjon, og hvilke tiltak som iverksettes for å hindre ytterligere miljøproblemer i indre Oslofjord?

Alvorlige forhold

Jeg synes det er veldig viktig at såpass alvorlige forhold ikke går i glemmeboken. Og fiskeriministeren er faktisk generalforsamling, sier Syversen om hvorfor han velger å stille spørretimespørsmål om saken.

Nå håper han at Ap i regjering kan bidra til en annen løsning enn vi har sett til nå.

Secoras arbeid med dette prosjektet lover ikke godt, siden det er et pilotprosjekt og en ny metode som man tenker seg gjennomført både her og der. Derfor er det på sin plass å løfte saken til Stortinget i forhold til eier, sier Syversen.

Etterlyser kontrollrutiner

Stortingsrepresentanten synes det er pinlig at et statlig selskap er anmeldt for miljøkriminalitet, og etterlyser kontrollrutiner. Han er spent på om statsråden nå vil engasjere seg i saken.

Hvilke skritt vil hun ta for å rydde opp? spør Syversen.


Noblad.no følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere