RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha t-bane til Sagene


VIL HA BANE TIL SAGENE: Men da må den under bakken, sier bydelspolitikerne på Sagene.
VIL HA BANE TIL SAGENE: Men da må den under bakken, sier bydelspolitikerne på Sagene. Foto: ARKIV
– Det blir mindre og mindre gategrunn i årene fremover, sier Kjell Erichsen (H). Han slår derfor et slag for å anlegge t-bane til Sagene.

SAGENE: – Kollektivtrafikken må legges under bakken, derfor vil vi ha t-bane til Sagene, sier Kjell Erichsen i Sagene Høyre, som mener at Ruter må få ordre om å utrede mulighetene.Det er spesielt bekymringen for å miste gatene til trafikk og utbygging som gjør at Erichssen, og samtlige partier i bydelsutvalget, vil ha kollektivtrafikken under bakken.

– Jeg er ingen spåmann, jeg vil våge å påstå at det vil være mangel på gategrunn i årene fremover, sier Erichsen.

– Flere folk på trikken

Det er i forbindelse med Ruters framdriftsplan at Sagene Høyre nå har tatt affære.

– I framdriftsplanen er det satt opp planer fram til 2030 og til 2060. På Sagene og Torshov er det ingenting som skal skje frem til 2030. Ingenting, kommenterer Erichssen. Han er langt fra fornøyd med at det er planlagt mer trikk i årene fram til 2060.

– For det første er nok vi pensjonister innen den tid. For det andre blir det bare mindre og mindre gateplass, og flere og flere folk på buss og trikk. Derfor er den eneste løsningen å legge det under bakker, mener han.

Vil ikke stampe i kø

Regningen bør staten ta, mener Erichssen.

– Bremseklossen er alltid penger. Men vi kan ikke vente til 2060 på noen enkle trikker. Det er en prekær situasjon nå, med overfylte busser, som stamper i kø, sier han.

I første omgang er det utredningen som må bli gjort, og det må skje snarest.

– Vi har ikke tid til å vente. Teknologien til å gjennomføre dette er der, det handler om politisk prioritering. Ruter må finne ut om det er mulig å gjennomføre en t-bane under ring 2. Og hvor det er muligheter for å legge den. Deretter må det settes i gang, så fort som mulig.

Må få ny tunnel

– Det er bra at Sagene Høyre viser engasjement for kollektivtrafikken. Ny t-banetunnel gjennom Oslo bør blir en av de viktigste sakene frem mot stortingsvalgkampen i 2013. Oslo trenger tunnelen, sier samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V).

Han forteller at Ruter skal vurdere ulike traseer og at den nye t-banetunnelen gjennom sentrum skal utredes.

– Statlige myndigheter må finansiere tunnelen, siden den vil koste for mye til at Oslo-trafikantene kan ta regningen alene, sier Elvestuen.

 

LES FLERE SAKER:

Tid for vårrengjøring i Oslo

Overfalt og voldtatt ved trikkestopp

Imponerte Kronprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere