RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha tilbake barnehagen!


tilbake: Snart etter år er gått siden Bråtenalleen barnehage brant, og fortsatt er det ingen info om når barna kan få flytte tilbake. Bka fra venstre: Sverre Haugen, Mari, Theodor, Nina Kraugerund Ertzaas, Eva Schei m/ Martin, Petter Axelsen m/ Ferdinand, Ylva Axelsen, Birgit Nordby, Lavrans Løvlie m/ Ella. Foran fra venstre: Ingrid, Ola, Alfred og Lars.
tilbake: Snart etter år er gått siden Bråtenalleen barnehage brant, og fortsatt er det ingen info om når barna kan få flytte tilbake. Bka fra venstre: Sverre Haugen, Mari, Theodor, Nina Kraugerund Ertzaas, Eva Schei m/ Martin, Petter Axelsen m/ Ferdinand, Ylva Axelsen, Birgit Nordby, Lavrans Løvlie m/ Ella. Foran fra venstre: Ingrid, Ola, Alfred og Lars. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
Kommunen kan ikke bli enig med seg selv, så fortsatt venter rundt 50 barn med familier på å få vite når de kan flytte tilbake til Bråtenalleen barnehage.

GREFSEN: 1..desember i fjor brant store deler av Bråtenalleen barnehage ned. Snart ett år etter, vet ingen når barna eventuelt kan få komme tilbake til barnehagen.

Tidligere så trivelige Bråtenalleen barnehage ser nå mer ut som en spøkelsesbarnehage. Julepynten fra i fjor henger fortsatt i vinduene, eller ligger strødd ute. Sko etter barna ligger slengt bak de avsperrede områdene, og ikke minst bærer uteområdet generelt preg av å gro igjen.

Færre og færre

Av 72 barn, som etter brannen før jul i fjor, ble plassert i forskjellige barnehager rundt omkring i bydelen, er det nå bare rundt 50 barn igjen som egentlig tilhører Bråtenalleen.

Eier, kommunale Omsorgsbygg, forteller at uenighet om forsikringsbeløpet er grunnen til at det ikke skjer noe. Barnehagen er forsikret i Oslo Forsikring, også eiet av Oslo kommune.

– Vi har laget et mulighetsstudium med ulike alternativer for gjenoppbygging, men siden vi ikke vet hva oppgjøret bringer, kan vi ikke sette i gang noen ytterligere prosesser, ifølge Marte Svenneby, kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg.

Nevnte mulighetsstudie åpner også for å eventuelt utvide Bråtenalleen fra en barnhage med 72 barn – til 144 barn.

Og barnehageforeldrene er lite fornøyde med svaret.

– Utrolig!

- Svært frustrerende å fortsatt,etter snart ett år ikke ha noe tidsperspektiv på når barna våre kan få komme tilbake i barnehagen igjen. Og utrolig at det fortsatt vises til uenighet rundt forsikringsoppgjøret, som en grunn til at det ikke er noen fremdrift, det samme sa bydelen i februar! Og særlig utrolig da med tanke på både Omsorgsbygg og Oslo Forsikring er eiet av kommunen selv, sier de oppgitte barnehageforeldrene.

Og ikke minst har hverdagslogistikken blitt veldig utfordrende for barnehageforeldrene etter brannen, siden barna ble flyttet til andre barnehager i bydelen. Flere bruker nå en til to timer mer på henting og levering hver dag, eksempelsvis fra Grefsen, til Månejordet (Berg) eller Tåsen barnehage, i kø frem og tilbake på Ring 3., og i tillegg til og fra jobb.

Men det er ikke bare logistikken som ikke går opp.

– Det er jo også fryktelig trist for barna at de har blitt splittet. Flere barn har også måttet bytte avdeling for å komme på samme sted som søsken, og mange har sluttet pga frustrasjon rundt framdrift og logistikk, ifølge Eva Schei fra Foreldreutvalget i Bråtenalleen barnehage, og som samtidig legger til at de ikke har noe å utsette på måten de ansatte har taklet den vanskelige situasjonen på.

Alternativer?

Foreldrene lurer også på hvorfor de tre Bråtenallé-avdelingene som er nærmest uskadde ikke kan settes i gang igjen, eller eventuelt hvorfor ikke flytte noen av barnehagebrakkene Bråtenallebarna er i på Tåsen – til Bråtenalleen?

Men det er lite gehør å få hos Omsorgsbygg.

– Man kan ikke enkelt flytte midlertidige barnehagelokaler til Bråtenalleen. , er svaret nei. Dersom, og eventuelt når barnehagen bygges opp igjen, vil dette være en byggeplass, og lite egnet for barnehagedrift samtidig. ifølge kommunikasjonssjef Marte Svenneby, og som på spørsmål svarer at det ikke er søkt om ekstra budsjettbevilgning til gjenoppbygning, siden Omsorgsbygg ikke vet hva forsikringsoppgjøret bringer.

Bydelen på sin side viser til flere infomøter med barnehagens brukere , og at det vil bli flere.

– Men den informasjonen som har blitt gitt, gir ikke svar på det man ønsker, som når starter oppbyggingen av barnehagen – når kan vi regne med å kunne flytte tilbake. Det eneste som er sikkert er at bydelen vil tilby de brukere av Bråtenalleen barnehagen plass i Kjelsås skole barnehage fra høsten 2013, for de som måtte ønske det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere