RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha tilbake gammel idyll

Midtpunktet i Høyenhallparken var tidligere en idyllisk dam med fisk, salamandre og vakre vannliljer. Så erstattet kommunen vannet med asfalt...

For ca. 15 år siden ble dammen i Høyenhallparken støpt om til et plaskebasseng med vann i ca. 30 centimeters høyde. Etter et par år ble dette stengt, fordi det ble for kostbart å skifte ut vannet så ofte som Helsemyndighetene krevde.
La oss få tilbake den opprinnelige dammen vår, oppfordrer Odd Egil Christensen, som lenge har kjempet for denne tidligere perlen i lokalmiljøet.

Fisk og salamandre

I et brev til Østensjø bydelsutvalg ber den tidligere lederen av Høyenhall Vel nå lokalpolitikerne se på mulighetene for en gjenåpning av den gamle dam-idyllen.
Her levde det både karpefisk og salamandre. Om sommeren hadde vi de vakreste vannliljer og vanngress, og en morsom liten bro ut til øyen midt i dammen. Der var det andehus, men svaner kom også på besøk av og til, mimrer Christensen.
Tenk så fint det kan bli hvis vi lager en skikkelig dam igjen, istedenfor dette mislykkede plaskebassenget som nå bare brukes som sykkelvelodrom av fartsglade ungdommer, sukker han.
Det har jo vært tomt for vann i årevis, bortsett fra den lille pytten med vann som på mystisk vis pipler opp fra bakken. Kanskje er det rester av den opprinnelige vannkilden, som sørget for at dammen var full selv under den forferdelige tørkesommeren vi hadde i 1947, undrer Christensen.
Nå håper han på støtte fra lokalpolitikerne, slik at asfalten kan fjernes til fordel for en gjenåpning av Høyenhallparkens gamle stolthet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere