RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha tilbake husmorvikaren


Inger Johansen hadde byttet ut svartkaffen med edlere dråper da hun ønsket eldste og yngste kvinne Lucy Sunde (87 år) og Jorunn Johansen (59 år) velkommen til jubileumsfesten på selveste stiftelsesdagen til Bekkelaget kvinne- og familieforening. Marit Johnsen (i midten) feiret både foreningens og sin egen 80 årsdag i Bekkelagshuset mandag kveld.
Inger Johansen hadde byttet ut svartkaffen med edlere dråper da hun ønsket eldste og yngste kvinne Lucy Sunde (87 år) og Jorunn Johansen (59 år) velkommen til jubileumsfesten på selveste stiftelsesdagen til Bekkelaget kvinne- og familieforening. Marit Johnsen (i midten) feiret både foreningens og sin egen 80 årsdag i Bekkelagshuset mandag kveld.
Bekkelaget familie- og kvinneforening feiret mandag sin 80 årsdag. Nye medlemmer står øverst på ønskelisten i jubileumsåret.

HOLTET: Inger Johansen har vært leder av foreningen i 20 år, og forteller at medlemstallet de siste fem årene har vært helt nede i 12.

Nå er vi 22 livskraftige og meget aktive kvinner, og det er godt å konstatere at interessen for det vi holder på med er stigende. Vi har ingen planer om å legge ned foreningen som er en av Norges eldste, og en gang hadde 300 medlemmer, sier hun.

Egne døtre

Bekkelaget familie- og kvinneforening møtes annenhver måned.

Gode foredragsholdere står ofte på agendaen, medlemmene er engasjert i internasjonalt arbeid, og de samarbeider med frivillighetssentralen.

For å fenge unge kvinner til å melde seg inn har vi blant annet forsøkt med hjelp til å reparere barnetøy og vi har satt i gang studieringer. Ingen av delene ble noen suksess. Det er ikke lett å få de unge med seg, sukker Johansen.

Men vi jobber med å få med våre egne døtre Og vi tar gjerne i mot forslag til hva de ønsker å sette fokus på, smiler hun.

Står bak

Årsaken til den lunkne interessen mener Inger Johansen skyldes at dagens unge er så opptatte.

De har fått alt opp i hendene. Derfor ser de ikke nødvendigheten av å stille opp og verne om kvinner og familien, verken nå eller for fremtiden.

De tror dessverre at det er politikerne som får til alt, men det er vi i de mange familie- og kvinneforeningene rundt om i landet som står bak og trykker på. Det ligger et stort arbeid bak.

Husmorvikar

Noe av det som opptar bekkelagskvinnene mest i jubileumsåret, er å jobbe med fattigdom i nærmiljøet.

Fattigdom er mer enn bare savn av penger. Vi kommer til å ta kontakt med administrasjonen i Bydel Nordstrand for å presse på i ansettelsen av en husmorvikar. Et menneske med grundig utdannelse som kan være til hjelp også for de som ikke har råd til å skaffe seg hjelp, sier Johansen.

Likeledes ønsker vi personer som kan aktivisere brukerne av sykehjem og eldresentre. Slik de gamle flyttes rundt på og slik mange sitter passive og ensomme i dag, ja det er også en del av fattigdomen, presiserer hun.

Bekkelaget familie- og kvinneforeningen ble stiftet 14. april 1928, og mandagens feiring i Bekkelagshuset ble en flott markering av 80-åringen. God mat og drikke, og flott underholdning av den delvis lokale gruppen "Sangensemblet" dannet den rette rammen.

En av de eldste medlemmene, Marit Johnsen, hadde ekstra god grunn til å kose seg. Hun er nemlig på dagen like gammel som foreningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere