*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha trafikkanalyse ved Ullernchausseen

Bård Folke Fredriksen (H) kommer aksjonsgruppen i møte og forlanger en utredning for hva som skjer med trafikken langs og rundt Ullernchausseen. Foto: Vidar Bakken

– Aksjonsgruppen har et godt poeng.

ULLERN: "Aksjon nærmiljø Ullernchausseen" består av flere velforeninger langs Ullernchausseen. De er bekymret for trafikkutviklingen når de store byggeprosjektene som er planlagt i området blir realisert. BU-leder i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H), har også sterkt påpekt problematikken.

Minske fremmedparkering og gjennomkjøring

– Aksjonsgruppen har pekt på vesentlige problemer som kan oppstå på Ring 3 og i tilstøtende boligområder. Derfor har Høyre i bystyret fremmet forslag om å få en helhetlig trafikkanalyse som tar for seg hvilke konsekvenser utbyggingene fra Smestadkrysset til Vækerøveien får for eksisterende hovedveinett. Samtidig skal den omfatte forlag til avbøtende tiltak for å minske fremmedparkering og gjennomkjøring i boligområdene, sier Høyres gruppeleder i bystyret, Bård Folke Fredriksen.

– Må vite hva som skjer

Radiumhospitalet, Oslo Cancer Cluster, Statnett, Selvaag, gjenbruksstasjon på Smestad og barnehager er prosjekter som er planlagt i regionen. Det er snakk om 6000 nye arbeidsplasser i området.

– Dette betyr ikke at vi går imot byggeplanene langs Ring 3, men hittil har man sett på hvert enkelt prosjekt isolert uten å se på helheten. Det er summen av prosjektene som er avgjørende for trafikkutviklingen. Vi må vite hva som skjer før vi vedtar alle enkeltprosjektene. Hele målet er å få hovedveinettet til å virke som en drenering vekk fra boligområdene. Da kan vi ikke få nye "propper" i et allerede presset veisystem, sier Folke Fredriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.