RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Trollvasshytta som barnehage


Åpne dører: Carl Lindblad og Sven Marius Gjeruldsen ønsker at Oslo Kommune skal kjøpe Trollvasshytta og anlegge barnehage der.
Åpne dører: Carl Lindblad og Sven Marius Gjeruldsen ønsker at Oslo Kommune skal kjøpe Trollvasshytta og anlegge barnehage der.
Nær skogen, med kort avstand til trikken. Trollvasshytta vil bli den perfekte barnehage, mener bydelspolitikere i Vestre Aker.

LILLEVANN: I slutten av januar ble Trollvasshytta, oppført av redaktør Schibsted i 1880, lagt ut for salg. Sist torsdag ble det fremmet forslag på møte i Vestre Aker bydelsutvalg om at Oslo Kommune burde kjøpe Trollvasshytta og anlegge barnehage der.

- Det er noe eget og helt unikt å gå i barnehage nær skogen. Barn er opptatt av å utforske og å finne ut. Det er ingen tvil om at dette ville bli den barnehagen i byen med flottest utsikt og kortest vei til marka, sier Sven Marius Gjeruldsen (H), representant i bydelsutvalget.

Forslaget om Trollvasshytta som barnehage fikk umiddelbar støtte fra alle politiske hold i bydelsutvalget, og et omformulert forslag ble vedtatt med full støtte fra alle partier bortsett fra Venstre.

Søppel og sigarettsneiper

Ullern Avis Akersposten møter Gjeruldsen sammen med representant i bydelsutvalget Carl Lindblad (A) utenfor Trollvasshytta, som i dag eies av selskapet Trolls Village AS. Det siste året har selskapet leid ut mellom 16 og 20 hybler på området til bedrifter og privatpersoner.

Det flyter av sigarettsneiper utenfor de erverdige bygningene, og annet søppel ligger og slenger. Takene holder på å gro igjen, og opp av taket fra det ene bygget vokser en furu.

Carl Lindblad, som fremmet forslaget om Trollvasshytta som barnehage ved møtet i bydelsutvalget, mener dette ville være en unik mulighet for kommunen til å bevare den nesten ti mål store tomten.

- Hvis det ikke skjer noe her raskt, er det fare for at alt sammen kommer til å forfalle, sier Lindblad. Han påpeker at bydelen sårt trenger flere barnehager. Flere midlertidige barnehager i nærheten må avvikles i løpet av kort tid.

Nær trikken

Gjeruldsen og Lindblad mener også det er en stor fordel at Trollvasshytta ligger så nærme trikken.

- Frykten for biltrafikken er stor blant veldig mange, sier Lindblad, og viser til Tomm Murstad barnehage, som har en organisert ordning hvor barna blir fulgt på trikken frem til barnehagen.

Dette gjør at barnehagen kan brukes av barn fra hele byen.

- Må handle raskt

Jan Nytveit ved øknonomiavdelingen i Vestre Aker bydel sier bydelen jobber med saken ut fra det vedtaket som ble fattet i bydelsutvalget torsdag, men han kunne ikke si noe mer konkret om prosessen på dette tidspunktet.

Lindblad og Gjeruldsen mener det er viktig å handle raskt, da det er svært usikkert hvor lenge Trollvasshytta vil være på markedet.

- Noe av essensen her er at bydelen må gripe de sjansene den får for å få tak i gode barnehagetomter. Nå venter vi i spenning, sier Lindblad.

LES OGSÅ: Barnehager i Oslo: Se stor oversikt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere