*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha ungdomsskole framfor videregående

KAN BLI NEDLAGT: Bydelsdirektøren i Østensjø støtter forslaget om å endre Manglerud videregående skole til ungdomsskole, ettersom hun mener det er enklere med lang reisevei for videregående-elever. Foto: ARKIVFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Bydelsdirektøren i Østensjø er positiv til at Manglerud videregående skole nedlegges til fordel for ungdomsskole.

ØSTENSJØ: Mandag 20. juni skal Østensjø bydelsutvalg (BU) behandle Skolebehovsplanen for Oslo i årene 2012-2022.

Del på Facebook

Bydelsdirektøren har satt seg inn i de foreslåtte endringene som angår skolene i Østensjø (se faktaboks), og er positiv til disse.

LES OGSÅ: Musikklinja på Manglerud flyttes til sentrum

Ja til ny ungdomsskole på Manglerud

I innstillingen til BU skriver bydelsdirektøren at Østensjø er heldig som kan løse utfordringene med sårt tiltrengte skoleplasser ved relativt enkle grep, til beste for barn og unge i bydelen.

Bydelsdirektøren påpeker viktigheten av å etterstrebe at elever på barnetrinnet skal ha skoleplass i nærheten av hjemmet, og at det heller er de eldste barna/ungdommene som får noe lenger reisevei.

Bydelsdirektøren ser derfor positivt på planer for omgjøring av eksisterende skoleanlegg fra videregående skole til grunnskole og fra 1-10 skoler til 1-7 skoler, slik det legges opp til med endring av Manglerud vgs. til grunnskole og Høyenhall skole til ren barneskole.

«Slike grep er viktig for å sikre skoleplasser til de minste barna i nærheten av der de bor. Elever ved videregående skoler vil lettere kunne reise til skolen og det anses som positivt at videregående skoler legges til sentrumsnære områder og at en samler linjer/fag som kan utgjøre større kompetansemiljøer», skriver bydelsdirektøren i sin innstilling.

LES OGSÅ: – Elevtallene tar nesten pusten fra oss

Si din mening i åpen halvtime

Forrige gang Skolebehovsplanen var oppe til behandling var det store protester til mange av forslagene. De ble imidlertid ikke noe av, fordi planen ble sendt i retur til byrådet før det ble fattet noe endelig vedtak.

Nå er den altså tilbake, og innbyggere i Østensjø som ønsker å si sin mening kan gjøre dette under åpen halvtime hos Østensjø BU førstkommende mandag.

Møtet finner sted i bydelens lokaler på baksiden av Bøler senter og starter klokken 18.30.

LES OGSÅ: Vil flytte Nordstrand vgs til Sjømannsskolen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.