*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha varmere badevann

VARMT: – Bøler bad er et typisk eksempel på et innarbeidet, effektivt forebyggende tiltak, mener Nasir Ahmed og Bettina Thorvik. FOTO: NSO

Bystyrepolitikerne Bettina Thorvik (A) og Nasir Ahmed (A) vil ha minst ett offentlig varmtvannsbasseng i Oslo åpent året rundt.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPPGITT: Bettina Thorvik og Nasir Ahmed mener det er lite økonomisk smart å sommerstenge Bøler bad. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

BØLER: I Oslo er det kun ett offentlig bad med 32 grader hele uka. Det varme vannet på Bøler bad er til stor glede og nytte for blant annet revmatikere og bevegelseshemmete, men fra mai-september er det stengt.

Bystyrepolitikerne Bettina Thorvik (A) fra helse- og sosialkomiteen og Nasir Ahmed (A) fra samferdsels- og miljøkomiteen går nå imot sommerstengning. De mener man heller bør utvide tilbudet med varmtvannsbasseng i Oslo.

Ved siden av Bøler bad er det kun Romsås bad som har 32 grader i vannet, men det er bare på fredager.

LES OGSÅ: Vil ikke ha butikk i Bølerlia

Fortvilte brukere

– Jeg er blitt kontaktet av brukere med ulike helseskader, som sier at treningen her gir mindre medisinbruk og gjør at de kommer seg på jobb. Når badet er stengt i tre måneder rykker de tilbake til start helsemessig, og de er helt fortvila. De svømmer tre ganger i uka og sier at de sparer helsevesenet for millioner av kroner, sier Thorvik.

– Oslofjorden er flott, men vannet blir aldri varmt nok til at det kan brukes som treningsarena. Nå ser de mørkt på enda en sommer uten trening.

Forebyggende tiltak

Nasir Ahmed, som også sitter i Østensjø bydelsutvalg, sier at kommuner ifølge Folkehelseloven forplikter å legge til rette for forebyggende tiltak.

– Det varme vannet hjelper mot sykdom, og det gir tydelige konsekvenser å stenge Bøler bad. Derfor vil vi ha badet åpent hele året. Vi ønsker også at byrådet legger frem en sak om hvordan tilbudet kan utvides så flere i Oslo kan benytte seg av varmtvannsbasseng, sier Ahmed.

– I et folkehelseperspektiv er det viktig å holde Bøler bad åpent, men det gir også positive ringvirkninger for lokalmiljøet på Bøler å ha et bad som samlingssted. Det brukes også til babysvømming, og man kan ha sårt tiltrengt svømmetrening her, sier Ahmed.

Nå håper han og Thorvik at bystyret raskt behandler det private forslaget deres, og at de får støtte fra både venstre- og høyresiden.

FLERE SAKER FRA DITTOSLO:

Bydel Østensjø mangler 200 barnehageplasser

Knut (92) fra Oppsal endelig i sving på kjøkkenet

Gir ikke opp kampen for å beholde postkontoret

Snakk med nabokjerringa på nett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.