RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil handle rettferdig


Rettferdig: Venstre og May-Brith Døssland vil at bydelen skal drive «fair trade».
Rettferdig: Venstre og May-Brith Døssland vil at bydelen skal drive «fair trade».
Venstre vil ha "rettferdig handel" i Nordre Aker. Bydelens forvaltning må gå foran som et godt eksempel, mener May-Brith Døssland.

Nordre Aker: I forrige møte i bydelens Kultur- og oppvektskomité la Venstre frem forslag om "rettferdig handel" i Nordre Aker og fikk flertall i komitéen. I kveld skal saken opp i bydelsutvalgsmøtet (BU).

"Rettferdig handel" kan være med på å sikre varens produsenter et minstemål av rettigheter med tanke på u-land-produsenter som selger varer til i-land. "Rettferdig handel" kutter blant annet i antall mellomledd mellom produsent og sluttforbruker, slik at det blir mer igjen i lønn til de som produserer varene, foreller Venstres May-Brith Døssland også leder av bydelens Kultur- og oppvekstkomité.

Hvis Ventres forslag om "fair trade" får flertall i kveldens BU-møte så betyr det at all servering fremover i bydelens "regi" både i den sentrale bydelsforvaltning og i andre deler av bydelens virksomhet skal være i tråd med "rettferdig handel"-prinsippet, sier Døssland.

Hva det eventuelt vil koste bydelen å prioritere "rettferdig handel" mener Døssland det er litt tidlig å si noe om.

Men skulle det bli litt dyrere, så er det jo uansett en flott måte å støtte u-land på, sier Døssland.

Veldig bra hvis Nordre Aker bydel kan gå foran som et godt eksempel, og være med på å bidra til bedre lønn og rettigheter for u-landsprodusenter, sier en optimistisk Døssland foran kveldens BU-møte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere