RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil har park under nybygg

Myren Eiendom AS ønsker å gjøre Akerselva mer tilgjengelig med sitt planlagte nye bygg, selv om de bryter med reguleringsplanen.

MYRALØKKA: I det innsendte planforslaget fra Myren Eiendom AS foreslås det å bygge én etasje mer enn gjeldende regulering for tomta. Årsaken er i følge arkitekten, Derlick Arkitekter AS å gjøre Akerselva mer tilgjengelig for publikum.

Vil åpne parken

Ved å heve bygget opp blir det mulighet til å gå ned til elva. Vi mener det er positivt tilskudd på tomta. Det åpner opp og integrerer parken mer, sier siviliarkitekt, Camilla Sandnes ved Derlick Arkitekter AS, som har fått i oppdrag av Myren Eiendom å lage planinitiativet for den aktuelle tomta.

Sandnes forklarer at byggesaken foreløpig er i startfasen, og at man ikke har hatt samtaler med kommunen ennå. For i det hele tatt å få et møte i Plan- og bygningsetaten må man levere et planinitiativet, men Bjørn-Atle Gravelsæther i Myren Eiendom AS understreker at et eventuelt samarbeid med bydelen er for tidlig å snakke om på dette tidspunktet.

Vil bryte reguleringa

Jeg har inntrykk av at de ønsker å ekspropriere hele tomta, og det er jo ikke alltid det er forenelig med andres ønsker, sier han.

I følge de foreløpige skissene ønsker imidlertid Myren Eiendom AS å heve bygget med én etasje, slik at parken trekkes inn under bygget. Det betyr at man øker hele bygget med én etasje, slik at det til sammen blir på tre etasjer. Dette er ikke i tråd med gjeldende regulering for eiendommen, men arkitekt Sandnes understreker at prosjektet kun er i en startfase, og at man har til hensikt å gjøre tomta mer attraktiv også for publikum.

Ganske stygg i dag

Vi har blitt forespurt om å undersøke muligheten for å gjøre noe på denne tomta. Den er jo ganske stygg sånn som den er i dag, men foreløpig har vi bare tatt første skritt, sier hun.

Vi har også blitt gjort oppmerksom på at det er et så kalt biologisk mangfold her, og det er ting vi vil diskutere med Friluftsetaten, sier hun.Bjørn-Atle Gravelsæther

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere