RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil hedre arkitekten bak dette bygget


NY PLASS: På gresset foran Oppsal samfunnshus planlegges det nå å lage en liten plass med benk og skilt til minne om arkitekten Gynt Krag. 
Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
NY PLASS: På gresset foran Oppsal samfunnshus planlegges det nå å lage en liten plass med benk og skilt til minne om arkitekten Gynt Krag. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
Oppsal samfunnshus har latt seg inspirere av Rødts forslag om å øke kvinneandelen på skilt i bydelen. Nå vil de hedre sin egen arkitekt med en plass.

OPPSAL: Med utgangspunkt i forslaget fra Rødt om å gi plasser i bydelen navn etter "framifrå kvinner", har styret i Oppsal Samfunnshus vedtatt å anlegge en ny plass ved hovedinngangen sin.

– Der det nå er en gressflate, vil vi lage en plass og gi den navnet Gynt Krags plass, sier Tom Rellsve, sekretær i Oppsal samfunnshus.

– Rødt hadde opprinnelig foreslått en plass med navn etter lyriker Gunvor Hofmo. Det er nok få som forbinder Gunvor Hofmo med stedet. Gynt Krag var derimot utøvende arkitekt for Oppsal Samfunnshus og satt i Oslo bystyre for Sosialistisk Folkeparti, forløper for SV, sier Rellsve.

Til våren

Samfunnshusets styreleder Knut Elgsaas sier at den nye plassen trolig vil bli opparbeidet til våren.

– Vi vil lage en plass med et skilt og noe å sitte på, på gresset foran biblioteket, sier Knut Elgsaas.

– Gynt Krag var en dyktig arkitekt som tok folk med på råd og lyttet til hva de hadde å si. Hun var hovedarkitekten bak Oppsal samfunnshus, og det er hyggelig å kunne hedre henne med en plass, sier Elgsaas.

LES OGSÅ: Bydelsutvalget vil ha Vestly-plass, men hvor?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere