Vil heller ha balkong enn hage

En undersøkelse utført av tinde.no viser at rundt 80 prosent av alle nordmenn vektlegger balkong eller veranda ved boligkjøp. Gunvor Kristoffersen fra Trosterud sier hun har full forståelse for dette.

Trosterud: Gunvor Kristoffersen (72) har bodd i høyblokk på Trosterud siden den ble bygd i 1971. Hun har en balkong med helt suveren utsikt. Fra trettende etasje kan hun se utover mesteparten av Oslo. Selv om Trosterud ligger relativt langt fra kysten, har Kristoffersen flott utsikt langt ut i Oslofjorden.
- Jeg kunne ikke tenke meg å flytte herfra, sier Kristoffersen.

Hagearbeid

I en pressemelding sier administrerende direktør Svein Andreassen i Tinde at nordmenn foretrekker balkong fordi hage ofte er forbundet med en del stell og arbeid.
- Balkong eller veranda trenger langt mindre vedlikehold og krever ikke at du bruker fritiden til å ordne i hagen, sier Andreasen.
Kristoffersen forstår dette godt.
- Nå som jeg har blitt såpass gammel, synes jeg at det er greit å slippe å slå gresset. Det blir for mye jobb.
Hun bruker heller fritiden sin på å stelle blomster på balkongen. I tillegg kan hun nyte utsikten. - Jeg har en hytte og der er det nok arbeid. Til hverdags er det langt bedre å kunne sitte på balkongen.

Klok investering

Kristoffersen bruker balkongen sin mye. Hun fikk den innglasset for noen år tilbake.
- Dette var en av de klokeste investeringer jeg har gjort. Nå kan jeg bruke balkongen enda mer enn det jeg gjorde tidligere.
Innglassingen gjorde at hun nå kan ha møblene og blomster ute på balkongen året rundt.
- Jeg er heldig å ha en balkong som er sørvendt, slik at solen kommer ganske tidlig på morgenen. Selv om vinteren er det lunt og fint her, sier hun.
Finest utsikt fra balkongen hennes er det om våren og sommeren når alt begynner å bli grønt.
- Mannen min pleide å si at når man først skal bo i blokk, bør man bo høyt for å ha fin utsikt. Kristoffersen kunne aldri tenke seg å kjøpe en leilighet uten balkong. Helst innglasset.
- Jeg er litt bortskjemt her med den fine utsikten min.
Når været er pent pleier hun å sitte på balkongen til langt ut på kvelden og nyte solnedgangen.
- Jeg koser meg med avisene og spiser både frokost og middag på balkongen. Noen ganger sitter jeg bare og nyter solnedgangen med et glass vin, sier Kristoffersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.