Vil heller ha buss enn burger

Mye å diskutere: Temaene var mange og interessante, og mye skulle stemmes over under ungdomskonferansen på Mortensrud menighetssenter sist uke. Fem glade deltagere (fra venstre): Helene Walquist (17), Shara Karimi (15), Egzon Vila (16), Nihi Zomorodi (16) og Agnes Micka (15). Alle Foto: Aina Moberg

Mye å diskutere: Temaene var mange og interessante, og mye skulle stemmes over under ungdomskonferansen på Mortensrud menighetssenter sist uke. Fem glade deltagere (fra venstre): Helene Walquist (17), Shara Karimi (15), Egzon Vila (16), Nihi Zomorodi (16) og Agnes Micka (15). Alle Foto: Aina Moberg Foto: Alle Foto: Aina Moberg

Bydelens ungdom har talt: De ønsker seg flerbrukshall på Mortensrud, svømmehall på Bjørndal, og flere avganger og busstasjoner, spesielt ved skolene.

GRY HAGEN: Sekretær for ungdomsrådet i bydelen.

SJEF: Maria Shage El-Yousef (17), stolt leder av ungdomsrådet og ungdomskonferansen i Søndre Nordstrand.

I PRAT: Med Amim el Cherif spurte BU-leder Shahbaz Tariq (15) om hvordan man får busstasjon ved Hauketo skole.

MORTENSRUD: Ønskelisten er resultatet av sist ukes ungdomskonferanse hvor 60 lokale elever fra ungdoms- og videregående skoler var samlet for å snakke om hva de synes er viktig å prioritere i nærmiljøet.Helse, mangfold, fritid, skole og miljø var tema for gruppearbeid og debatter.

Nei til McDonald's

– Mange ting ble tatt opp på SNUK (Søndre Nordstrand ungdomskonferanse). Til slutt ble vi enige om å stemme over sju forslag. Det var flerbrukshall på Mortensrud, svømmehall på Bjørndal, flere avganger og busstasjoner, spesielt ved skolene, ungdomshus på Bjørndal, skoletur for alle i 10. klasse, og fersk og varm mat i kantina, forteller leder av ungdomsrådet, 17 år gamle Maria Shage El-Yousef.

Det sjuende forslaget, McDonald's på Mortensrud, valgte ungdommene å stryke fra listen før avstemming.

– De tre forslagene med flest stemmer skal ungdomsrådet legge frem for bydelsutvalget. Dette er saker som blir utfordrende og spennende å jobbe med. Det er deilig å se at bydelens ungdom bryr seg om og prioriterer fremtidsrettede saker. Vår prioriteringsliste er ikke egoistisk, men mer for alle i bydelen, sier Maria.

LES OGSÅ: Dette ønsket ungdommen seg for to år siden

Hun synes konferansen var veldig positiv, og er glad for at så mange elever ville bruke en hel skoledag til lokal debatt.

Imponert

Gry Hagen, enhetsleder for fritid i bydelen, er også sekretær for ungdomsrådet. Hun deler Marias inntrykk av SNUK.

– Jeg er imponert over ungdomsrådets organisering, forberedelser og gjennomføring av konferansen, sier Hagen.

Det er også bydelsutvalgets leder, Shahbaz Tariq (Ap), som sammen med nestleder Erik Logstein (Høyre) gjestet konferansen. De lyttet, diskuterte og svarte ungdommen på innspill i mange saker.

– SNUK er et bra og viktig tiltak. Det er gode forslag ungdomsrådet sender oss. Jeg lover at de ikke blir liggende i en skuff, men når både bydelens og byens politikere. Vi lytter til de unge, og jeg tror kanskje det var noen fremtidige politikere her i dag, sier Tariq.

– Det er flott at ungdommen bruker retten til å komme med innspill. Det er viktig å påvirke oss, og på SNUK kan det fort dukke opp nye ting vi i bydelsutvalget ikke har tenkt på, sier Erik Logstein.

Nytt ungdomsråd

Under SNUK ble det valgt nytt ungdomsråd for bydelen, og interessen for å være med å påvirke er stor blant Søndre Nordstrands unge.

– Rådet trer i kraft i januar med mange nye ansikter, men Mehmet Inan fortsetter som nestleder og jeg som leder, sier Maria Shage El-Yousef.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag