RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil helst unngå Myrerjordet


Slik ser Undervisningsbygg for seg to mulige løsninger for plassering av paviljoner på Myrerjordet. Illustrasjon: (Utlånt fra Undervisningsbygg)
Slik ser Undervisningsbygg for seg to mulige løsninger for plassering av paviljoner på Myrerjordet. Illustrasjon: (Utlånt fra Undervisningsbygg)
En midlertidig skole kan legge beslag på Myrerjordet i fire år. Bydelsutvalget er kritiske, men ønsker en løsning.

KJELSÅS: Lokalmiljøet, både politikere og idretten, reagerte kraftig da det ble kjent at Undervisningsbygg ønsker å sette opp midlertidige skolepaviljonger på Myrerjordet for elevene på Kjelsås og Grefsen skoler, mens disse rehabiliteres. Bydelsutvalget går i utgangspunktet imot planen, og ønsker fortrinnsvis at den midlertidige, selvstendige skolen, som med bakgrunn i Kjelsås og Grefsens planlagte byggeperioder frem til 2014/15, legges til Engebråten.

Det legges vekt på at Engebråten ligger best plassert for elvene fra Grefsen, mens Kjelsås-elevene vil få lenger skolevei. Denne ulempen sees likevel som mindre enn det en skole på Myrerjordet vil bli for elevene på Grefsen.

Myrerjordet tilfredsstiller kravet om direkte tilgang til uteområder bedre enn Engebråten, mener BU, og understreker at Kjelsås IL må få tilgang til erstatningsarealer i den fireårsperioden den midlertidige skolen er planlagt i drift, dersom Myrerjordet blir valgt.

FAU-ene på Grefsen og Kjelsås gir i en felles uttalelse klart uttrykk for at en selvstendig drevet, midlertidig skole, vil være å foretrekke fremfor at undervisningen opprettholdes på de to skolene i byggeperioden. De mener begge forslagene kan gi gode løsningen, og vil ikke låse seg til et av forslagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere