RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil hindre råkjørere

I Mortensrudveien er det 40-sone, men de fleste bilene suser forbi i langt høyere fart. Nå er naboene lei av støyen.

Mortensrud: Jeg kan ikke sitte ute på balkongen å prate på grunn av støyen, sier Gro Bruness. Hun bor i borettslaget bak den øverste delen av Mortensrudveien og ser ned på den trafikkerte veien fra balkongen sin.

Høy fart

Bilene som kommer fra E6 og skal videre til Bjørndal eller utover mot Holmlia og Prinsdal kjører Mortensrudveien ned til Ljabruveien. Øverst er strekningen helt rett og de fleste kjører fort nedover.

Motorsyklene bruker dette som racerbane, sier Bruness oppgitt. Hun synes det er trist at hun ikke lenger kan ha gjester på balkongen om sommeren. Ikke kan hun sitte ute å høre på radioen heller.

Før 1999 var det ingen gjennomkjøring i Mortensrudveien. Men da området etter hvert ble mer og mer utbygd, åpnet veien for alle.

Ønsker tiltak

Bruness mener det må være mulig å gjøre forbedringer på veien som gjør at bilistene senker farten til fartsgrensen på 40 kilometer i veien. Hun har helt siden 2000 vært i kontakt både med lokalpolitikere og Samferdselsetaten om problemet. Bruness ønsker at det kan lages innsnevringer som i Lofsrudveien eller fartsdumper som i Ekebergveien. Til nå har det ikke blitt gjort noen forandringer.

Det må gjøres noe. Det er ikke lenge til det kommer til å skje en tragisk ulykke her, sier hun oppgitt.

Ikke mulig

Problemet med Mortensrudveien er at det er en viktig busstrasé. Sporveien ønsker ikke fartshumper i slike veier på grunn av framkommeligheten i busstrafikken, sier Torgeir Engesveen i Samferdselsetaten. Også såkalte busshumper er uaktuelle ettersom erfaringen med disse har vært svært dårlig. Engesveen sier at innsnevringer stort sett ikke blir brukt som virkemiddel lenger.

Innsnevringer er problematiske på vinterstid så derfor brukes de ikke lenger, sier han.

Klar over problemet

Trafikkansvarlig ved Manglerud politistasjon Ole Næss, er klar over fartsproblemet i Mortensrudvein.

Vi var senest og hadde kontroll der i slutten av april. Da tok vi fem stykker. Den høyeste farten var 60 kilometer i timen. Det betyr at speedometeret har vist nærmere 70 kilometer i timen, sier Næss. Han forteller at politiet mottar mange klager på Mortensrudveien og at politiet gjør det de kan.

Vi kan ikke gjøre noe mer enn å ha fartskontroller og det har vi med jevne mellomrom såframt vi har mulighet, sier Næss. Han lurer på hvordan det vil bli nå som det bygges enda flere boliger med tilknytning til veien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere