*Nettavisen* Nyheter.

Vil hive ut Get fra Romsås

Styreformann Tor-Erik Røberg-Larsen (to fra venstre) og resten av styret i Svarttjern har fått nok av telefonselskapet Get.

Formann Tor-Erik Røberg-Larsen og styret har fått nok av alt trøbbelet som Get har forårsaket beboerne i Svarttjern borettslag.

ROMSÅS: Get har skapt store mediaoversskrifter i Groruddalen de siste ukene. Telefonsystemet har vært nede, samt at viderekobling og trygghetsalarmer har vært ute av funksjon. Problemene har fått styret til å reagere. Get er anmeldt til Arbeidstilsynet og Samferdselsdepartementet, ifølge et notat Lokalavisen Groruddalen har fått tilgang til. Situasjonen er meget alvorlig, påpeker styret.

Kaoset i forbindelse med flytting av telefonene fra Smartcall og over til Get ser dessverre ikke ut til å ta slutt. Fortsatt er det svært mange beboere hos oss som har så elendige telefonforhold at telefonen ikke kan brukes, og det er også mange som ikke har hatt telefonisk kontakt med omverden på både tre og fire uker, står det i notatet.

Vil frata Get autorisasjon

Røberg-Larsen forteller at mange fortvilte beboere har tatt kontakt med styret. Nå må et overordnet organ gripe inn overfor Get, påpeker styreformannen.

Get har satt borettslaget og dets beboere i en så dramatisk situasjon at et overordnet offentlig organ må gripe inn. På vegne av alle beboerne som har hatt, og fortsatt har, store problemer med å benytte seg av sin fasttelefon, har styret derfor klaget Get inn for samferdselsminister Liv Signe Navarsete, heter det videre.

Styret mener blant annet at både beboere og styre er desinformert av Get. Etter det Lokalavisen Groruddalen erfarer, er ønskemålet å få Get ut av Romsåsbyen.

Vi har selvfølgelig også beskrevet nærmere hvilken dramatisk og livstruende situasjon Get har satt brukere av trygghetsalarmer i, heter det i notatet.

Brevet vårt er nå videresendt til Post- og Teletilsynet, bekrefter Røberg-Larsen til Lokalavisen Groruddalen.

Forsiktig kommentar

Pressetalsmann Øyvind Husby i Get har denne kommentaren på anmeldelsen.

Vi bekrefter at vi har mottatt en kopi av et brev som er sendt til Samferdselsdepartementet, og vil selvfølgelig når som helst gå i dialog med departementet hvis de ønsker det, sier han.

Styret krever at Get ikke gis tillatelse til å drive med telefoni.

Dersom Get allerede har fått autorisasjon som installatør av offentlige telefonitjenester, må denne autorisasjonen trekkes tilbake. Om Get ikke allerede har fått en slik autorisasjon, må selskapet heller ikke få det, skriver styret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.