RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil hjelpe Groruddalen


Trond Jensrud, vil gjøre sitt for at ikke kriteriesystemet blir så galt for Groruddalen. Det er måter å sørge for at bydelene ikke taper for mye penger, sier nestlederen i finanskomiteen.
Trond Jensrud, vil gjøre sitt for at ikke kriteriesystemet blir så galt for Groruddalen. Det er måter å sørge for at bydelene ikke taper for mye penger, sier nestlederen i finanskomiteen.
Bydelene i Groruddalen kan få store underskudd i 2009. Det vil Ap forsøke å hindre.

GRORUDDALEN: Jeg lover at Ap skal sørge for at Groruddalen ikke kommer så dårlig ut økonomisk etter budsjettet i 2009, sier Trond Jensrud, nestleder i bystyrets finanskomite.

Byrådets endringer i kriteriesystemet kan føre til mindre penger for bydelen i dalen.

Jensrud sier ikke at endringene i systemet er dårlige, men at bydelene må få mer penger. Hvordan Arbeiderpartiet skal forhindre at Groruddalen taper, må Jensrud komme tilbake til.

Men det er fullt mulig, sier han.

Store underskudd

Dersom potten til bydelene ikke økes, vil nytt kriteriesystem gi bydelene store underskudd:

- Stovner 6,7 millioner kr.
- Bjerke 13 millioner kr.
- Grorud 8,9 millioner kr.
- Alna 22,3 millioner kr.

Altså et tap på totalt 50.9 millioner.

Bystyret går ikke bort fra endringene. Det er mange endringer, der noen poster får mindre penger, mens andre får mer. Vi jobber med å sjekke disse endringene for å se om de bidrar til de ønskelige resultatene, sier Jensrud.

Når dette er gjort kan bystyret ta endelig stilling til om de går for endringene.

9,3 milliarder

Kommunen har 9,3 milliarder kroner til fordeling til bydelene. Hvor mye penger hver bydel får er regnet ut fra ulike kriterier.

Endringene i dette systemet skal sees i sammenheng med blant annet antall barn som blir tatt hånd om av barnevernet, bruk av sykehjemsplasser, andelen eldre eller andel mennesker med lav inntekt.

Når bydelen har fått sin pott, er det bydelens ansvar å fordele og forvalte pengene. I 2007 ble det lagt frem en undersøkelse Fafo har gjort for Oslo kommune over de ulike bydelenes levevilkår. Det er utfra denne byrådet har lagt frem forslaget om endringene i systemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere