RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil hjelpe hjelperne


Vil hjelpe: Anita Asdahl Hoff, Elisabeth Madsen og Jane Steenbuch jobber med å få Dagravn-prosjektet i gang.
Vil hjelpe: Anita Asdahl Hoff, Elisabeth Madsen og Jane Steenbuch jobber med å få Dagravn-prosjektet i gang.
Damene ønsker å hjelpe og guide. I løpet av året er Dagravn-prosjektet i gang.

RØA: Trioen Elisabeth Madsen, Jane Steenbuch og Anita Asdahl Hoff står bak prosjektet. I løpet av året skal de være i gang med et nettside som hjelper deg videre, dersom du ønsker å hjelp andre, eller å hjelpe andre. En bekjent satte Madsen på ideen.

Det begynte med at hun traff noen som trengte hjelp og som ikke visste hvor man kunne henvende seg. Det finnes mye frivillig hjelp å få. Problemet er å finne ut hvor man skal henvende seg, sier Madsen.

Via nettsiden dagravn.no, skal du få en side hvor du blir guidet videre. De driftige damene mener mange eldre i Bydel Vestre Aker har et synlig behov mer trygghet og livskvalitet. Frivillighetssentralen, Hovstua og Eldrekonsulenten søker stadig etter frivillige.

Ikke alle vet

De tror mange, og særlig yngre ikke vet om tilbudene som finnes. Dagravn-prosjektet ønsker å blant annet å rekruttere flere frivillige. Og ikke minst å synliggjøre verdien av frivillig arbeid. Prosjektet skal også koordinere mellom de som trenger hjelp og de som ønsker å hjelpe. Damene har allerede lagt ned ett års arbeid i prosjektet.

Dagravn er ikke Natteravn på dagtid. Dagravn er dugnad for frivillig innsats, sier Steenbuch.

Positive tilbakemeldinger

Dagravn søker nå om støtte. Det planlegges å opprette en halv stilling for den daglige driften. Videre trengs det utstyr, og ikke minst finansiering.

Det er vår neste utfordring. Vi trenger penger til utvikling og drift av nettsiden. Vi har søkt om støtte fra fond, stiftelser, forsikringsselskaper og Oslo kommune. Vi ønsker også kontakt med sponsorer som ønsker å bidra, sier Asdahl Hoff.

Prosjektet blir tatt imot med blide øyne.

Det har kommet positive tilbakemeldinger, både fra Frivillighetssentralen og fra rådhuset.

Dessuten ble en eldre dame så begeistret da hun hørte om prosjektet, at hun ba om å få en giro slik at hun kunne støtte prosjektet.

Vi er også invitert til terrassen hennes, sier Asdahl Hoff med et smil.

Støtte fra Oslo kommune vil i så fall bli viktig. Dagravn ønsker på sikt å nå hele byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere