RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Geitmyra er i dag parsellhager og skolehage for en rekke østkantskoler. Bydel Sagene ønsker å fortsette denne driften. FOTO: STINE MERETHE EID
Geitmyra er i dag parsellhager og skolehage for en rekke østkantskoler. Bydel Sagene ønsker å fortsette denne driften. FOTO: STINE MERETHE EID

Vil ikke bygge på Geitmyra

Geitmyra må bevares, er mantraet fra et flertall i bydelsutvalget på Sagene. Dermed går de mot nabobydel St. Hanshaugen i saken.

SAGENE: - I Oslo indre by finnes det ikke mange grønne perler lenger. Geitmyra er 40 dekar med grønn glede, sa leder for kultur- og nærmiljøkomiteen, Jørgen Foss (Ap), da bydelsutvalget (BU) skulle ta stilling til utbygging av Geitmyra.

Området ligger i Bydel St. Hanshaugen, men har en rekke brukere i Bydel Sagene. Geitmyra er i dag brukt som parsellhager og skolehager for en rekke østkantskoler, og er en sårt tiltrengt grønn lunge for mange.

Bydel St. Hanshaugen sliter med å få full barnehagedekning, og et flertall i bydelen har gått inn for å bygge ut barnehage inne på Geitmyra. Dette har satt sinnene i kok, blant annet hos beboere i Bydel Sagene, og en aksjonsgruppe har jobbet hardt mot utbygginga.

SV delt

Dermed ble spørsmålet om utbygging av barnehage en hard nøtt for bydelsutvalget. Ap, V og R fremmet et felles forslag om å si nei til barnehage, mens representantene fra SV var delt.

- Jeg er feminist. Barnehager tilfredstiller økonomisk likestilling, og vi kan ikke gå mot at vår nabobydel skal få full barnehagedekning, når vi selv kommer til å få det. Jeg vil kjempe for alle kvinner, og vi har rett til full barnehagedekning, sa Mari Lund Arnem (SV), som måtte tåle motbør fra sine egne.

- Jeg kan skrive under på alt Mari sa om barnehager, men dette med grøntarealer er vanskelig, sa Jørgen Nyhagen (SV), som endte med å stemme sammen med Ap, V og R.

Dermed ble det et flertall mot utbygging.

- Vi bør ikke bygge på grønne lunger, selv om det er gode tiltak, sa Guro Svenkerud Fresvik (V).

Vil bedre tilgjengeligheten

Bydel Sagene er ikke formell høringsinstans til planarbeidet, men deltar i en referansegruppe for reguleringen.

Imidlertid har det vært en del konflikt rundt reguleringsarbeidet, og dermed har kommunen sentralt bedt om en formell uttalelse fra Bydel Sagene.

I vedtaket som fikk flertall legger bydelsutvalget en helgardering til grunn. I vedtaket ber de om at dersom de ikke blir hørt i sin motbør mot barnehage, så forutsetter de både støyskjerming og bevaring av parsellhager og skolehage i best mulig grad.

Uavhengig sosialist, Reza Rezaee uttrykte skuffelse over at bydelsutvalget ikke ønsket å legge inn en bedret tilgjengelighet til området i sitt vedtak. Han mener området i dag framstår som lukket for befolkninga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere