RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke bygge paviljonger

Utdanningsetaten vil ikke bruke midlertidige løsninger så lenge det er plass på andre skoler.

ÅRVOLL: Det er fritt skolevalg i Oslo, og foreldre kan søke barna sine over på andre skoler enn den de hører til, men det avhenger av plassen, sier UDEs avdelingsdirektør Harald Øvland.

Han forklarer Disen-elevens forrang til Årvoll foran søkerne i Brobekkveien med at det måtte finnes en løsning da det ikke var plass på den skolen disse elvene sokner til.

Barna i Brobekkveien derimot, har fått skoleplass innenfor sin skolekrets, og stiller nødvendigvis bak de som allerede tilhører Årvoll, sier Øvland, som forklarer at dette er retningslinjene for tildeling av skoleplass i Oslo.

I dette området er det prognostisert sterk elevvekst i årene fremover. Derfor er det vedtatt at skolene på Kjelsås, Grefsen og Sandaker skal bygges ut, sier Øvland.

Han bekrefter at det derfor ikke vil være aktuelt med midlertidige løsninger verken på Disen eller Årvoll skole, så lenge det finnes plass på naboskolene.

Bak hvert tall er det en elev. Avstand, trafikk og skolevei er avgjørende når inntaksområder vedtas, sier Øvland.

Likevel opplyser UDE med bakgrunn i byens utvikling, at man ikke kan forvente at elever om noen år vil gå på den skolen som er nærmest hjemmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere