RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke bygge vedtatt gangbro


Gangbro en er planlagt å gå over til erstatningsarealene ved Persbråten ifølge reguleringsbestemmelsene. Spor Arkitekter vil heller oppgradere fotgjengerovergangene i Sørkedalsveien.
Gangbro en er planlagt å gå over til erstatningsarealene ved Persbråten ifølge reguleringsbestemmelsene. Spor Arkitekter vil heller oppgradere fotgjengerovergangene i Sørkedalsveien. Foto: Skisse: Spor Arkitekter
Ambassadeutbyggerne vil ikke bygge den vedtatte gangbroen over Sørkedalsveien.

HUSEBY: I planene for erstatningsarealene for den amerikanske ambassaden søker Spor arkitekter dispensasjon fra bygging av gangbro. Arkitektene operer på vegne av Skifte Eiendom / Forsvaret, som dermed ikke ønsker å oppfylle en del av reguleringsbestemmelsene knyttet til ambassadeutbyggingen.

Løftebrudd

– Venstre tar kraftig avstand fra Spor Arkitekter, når det på nytt blir begått løftebrudd ved bygging av amerikansk ambassade i Husebyskogen. Nå vil de fjerne et viktig premiss i bystyrevedtaket med gangbro over Sørkedalsveien og heller ruste opp forgjengerovergangene, sier Venstres gruppeleder i bydelsutvalge i Bydel Vestre Aker, Terje Bjøro.

– Kynisk sier de at plansak for gangbro legges vekk som uaktuell. De forsøker nå å nå presse igjennom dispensasjon fra rekkefølgebestemmelsene i den vedtatte reguleringsplanen, sier han.

Tre millioner

Den planlagte gangbroen skal lette tilgangen til erstatningsarealene som skal opparbeides i Husebyskogen.

– Spor begrunner sitt forsøk på å slippe å bygge gangbroen med at den vil koste nær tre millioner. Hva så? Etter at allmennheten er fratatt et stort nærrekreasjonsområde starter man altså med sparetiltak. Det er skremmende å se prinsippløsheten i dette. Nå må vi som er politikere sørge for at rettferdigheten skjer fyllest og sørge for at reguleringsbestemmelsene blir oppfylt i tråd med vedtaket i bystyret, sier Bjøro.

Han er bekymret for at store deler av erstatningsarealene skal gå tapt.

– Det er tragisk også at Samferdselsetaten har ødelagt naturverdier i det største erstatningsarealet ved Gardens eksersishall med et forurensende og i lang tid et usikret snødeponi, sier Bjøro.

Han blir også skremt av at de åtte målene ved FO-bygget nå prøves bebygget fremfor å sikre løftene gitt i reguleringsprosessen.

– Grådigheten og frekkheten kjenner ingen grenser. Vi må ikke godta løftebrudd når det gjelder ambassadesaken, sier Bjøro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere