Vil ikke endre busstrasé

BEHOLDES: Ruter mener det er best for både tidsskjemaet og de reisende at 70-bussen og 73-bussen fortsatt betjener begge holdeplassene her i Enebakkveien ved Ryen-krysset.

BEHOLDES: Ruter mener det er best for både tidsskjemaet og de reisende at 70-bussen og 73-bussen fortsatt betjener begge holdeplassene her i Enebakkveien ved Ryen-krysset. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Ruter sier nei til forslaget om å flytte busslinjene 70 og 73 på Ryen.

RYEN: Tidligere i år foreslo Østensjø Arbeiderparti å endre ruten til 70-bussen fra Skullerud og 73-bussen fra Bjørndal, i forbindelse med åpningen av det nye kollektivfeltet på E6 ved Ryen.

De mente bussene heller burde kjøre til Ryen-krysset via Sandstuveien og E6, i stedet for å stå i kø i Enebakkveien.

Ruter er imidlertid ikke enig i dette. I et brev til bydelen avslår de nå forslaget.

LES OGSÅ: Jubler for strakstiltak i Enebakkveien på Abildsø

Vil ta lengre tid

– En omlegging til E6 vil sannsynligvis føre til økt kjøretid på alle avganger, siden avstanden øker med cirka 700 meter, skriver Ruter i sin begrunnelse.

– Økt avstand kompenseres neppe med den økte hastigheten på E6, siden bussene må gjennom kryss og vei med dårligere standard før de kommer ut på E6, skriver Ruter.

De påpeker dessuten at det i motsatt retning ikke er kollektivfelt på E6, og at en løsning med ulik trasé på linjenes retninger ikke er å anbefale.

LES OGSÅ: Bygger nytt kollektivfelt mellom Manglerud og Bryn

Dårligere tilbud

Ruter mener at betjeningen av brukerne på Ryen vil bli dårligere hvis holdeplassen Ryensvingen ikke kan betjenes, og at det ikke er sannsynlig med en ny holdeplass i tilknytning til E6.

– Ryensvingen er den holdeplassen i området med høyest antall påstigende, bemerker Ruter.

Med unntak av klokken 07-09 på hverdager er det ikke nevneverdige forsinkelser på de omtalte rutene i Enebakkveien, og Ruter anbefaler derfor ikke den foreslåtte ruteomleggingen.

– Kollektivfeltet på E6 er positivt for region- og ekspressbusser som kjører E6, men vi anbefaler ikke dette som ny trasé for linje 70/73, skriver Ruter i brevet til bydelen.

LES OGSÅ:

Nye trafikktiltak i Enebakkveien kan komme i høst

Vil flytte vei på Manglerud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.