RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke flytte barna


FAU-leder ved Haugen skole, Kristin Levin, forteller om en skole med godt miljø. – Både elever og foreldre vil at ungdommen skal få bli her, sier hun.
FAU-leder ved Haugen skole, Kristin Levin, forteller om en skole med godt miljø. – Både elever og foreldre vil at ungdommen skal få bli her, sier hun.
Ungdomstrinnet på Haugen skole står i fare for å bli lagt ned. Nå kjemper FAU en tapper kamp.

FURUSET: Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) på Haugen skole nekter å gå stille i dørene etter skolebehovsplanen kom på bordet. Den foreslår nedleggelse av ungdomstrinnet. Nå tar foreldrene opp kampen mot bystyret.

– Vi skal kjempe med nebb og klør for å få beholde ungdomstrinnet her, sier FAU-leder Kristin Levin.

Underskriftskampanje

Planen foreslår at ungdommene skal flyttes over til Gran skole. For å få beholde barna sine på Haugen skole har FAU nå en underskriftskampanje gående, med flere hundre underskrifter fra foreldre til elever på skolen. Kampanjen skal tas videre med en dør til dør aksjon. I tillegg er et brev utformet og sendt til bystyrepolitikerne.

– Vi har ikke fått mulighet til å si til politikerne hva vi mener, så vi måtte gjøre noe. Å flytte ungdommene til Gran skole kan se fint og flott ut på papiret, men det er mer å se på her enn bare kroner og tall. Det er ikke sikkert politikerne i bystyret vet hvordan Haugen skole egentlig er, sier Levin.

Vil ikke nærmere senteret

Foreldrene har argumentene klare.

– Det er flere grunner til at alle trinnene bør få bli på skolen. En ting som er problematisk er Furuset senter. Miljøet rundt senteret med hærverk og annen kriminalitet er et sted vi ikke vil plassere våre barn. Dersom ungdomstrinnet flyttes til Gran vil muligheten for trekkes til senteret være stor, sier Levin, og forklarer at ungdommene da har lettere for å havne i et galt miljø, spesielt de som kanskje er litt utagerende fra før.

Hun forteller videre at fordelen med Haugen skole er nettopp miljøet og tryggheten for et barn å vite at alle skoleårene kan gjennomføres på samme sted.

Velfungerende på Haugen

– Skolen er velfungerende. Elevrådet jobber godt og er gode rollemodeller for de mindre barna på skolen. Miljøet er trygt, godt og stabilt. Lærerne samarbeider kjempebra, sier FAU-lederen.

– Vi som foreldre er bekymret for flytting. Elevene her på Haugen er gode, flinke og har sunne verdier. Foreldrene blir frustrerte fordi det er så mye uvisshet rundt situasjonen nå. Hvorfor skal vi ødelegge noe som fungerer? undrer Levin

FAU skal følge saken videre. En komité skal jobbe videre for at ungdomstrinnet på skolen forblir.

– Jeg skal ikke si at Haugen skole ikke trenger mer plass, for det er trangt. Men skolens ansatte klarer likevel å løse problemet. Slik det er nå, fungerer det, sier Levin. Hun trekker også frem at skolens fargerike preg er en ressurs. 80 prosent elever med minoritetsbakgrunn klarer skolen å bli en foregangsskole, ifølge Levin.

– Skolen har et særpreg. Elevene har sagt at det er her de vil bli.

Skolebehovsplanen skulle egentlig behandles i bystyret før jul. etter å ha blitt utsatt tidligere. Nok en gang er saken utsatt, og skal behandles etter nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere